Οι όμιλοι και το πρόγραμμα του Top 16

Written by  Δεκ 20, 2014

Η Ευρωλίγκα τώρα αρχίζει! Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε και οι δύσκολες μάχες του Top 16 ξεκινούν, με τους ομίλους να έχουν διαμορφωθεί και τις ελληνικές ομάδες να καταστρώνουν τα σχέδιά τους για τις μεγάλες μάχες που ακολουθούν με στόχο, βεβαίως, την πρόκριση και το πλεονέκτημα έδρας στα play off.

 

Ο Παναθηναϊκός κατετάγη τρίτος στον τρίτο όμιλο και, μαζί με την πρώτη Μπαρτσελόνα θα βρεθούν στον Ε΄ όμιλο του Top 16, όπου τους περιμένουν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Άλμπα Βερολίνου, Ερυθρός Αστέρας και Γαλατασαράι. Ο Ολυμπιακός πήρε σχετικά εύκολα την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο και θα αγωνιστεί στον Στ’ όμιλο του Top 16 παίρνοντας μαζί του την Λαμποράλ Κούτσα για να συναντήσουν τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενερμπαχτσε/Ούλκερ, Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, Μάλαγα και Νιζνί.

Οι δυσκολίες είναι πολλές και αυτό που γνωρίζουν όλοι είναι πως θα πρέπει να γίνουν υπερβάσεις, ώστε οι ομάδες μας να φτάσουν και φέτος στους στόχους τους, που είναι η πρόκριση αρχικά στην οκτάδα και εν συνεχεία στο Final Four που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη.

Πρώτος στη μάχη του Top 16 ρίχνεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στις 30/12 υποδέχεται την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιανουαρίου σε μια δύσκολη αποστολή στην Ισπανία απέναντι στην πάντα επικίνδυνη Μάλαγα.

Αναλυτικά οι Όμιλοι:

Ε’ Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης

Ζαλγκίρις

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Άλμπα Βερολίνου

Μπαρτσελόνα

Παναθηναϊκός

Ερυθρός Αστέρας

Γαλατασαράι

Στ’ Όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Φενερμπαχτσε/Ούλκερ

Ολυμπιακός

Λαμποράλ Κούτσα

Αναντολού Εφές

Αρμάνι Μιλάνο

Μάλαγα

Νιζνί



Η πρώτη αγωνιστική του Top 16:

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Γαλατασαράι – Ζαλγκίρις Κάουνας

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρασκευή, 2 ιανουαρίου 2015

Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης

Άλμπα Βερολίνου – Μπαρτσελόνα

Μάλαγα – Ολυμπιακός

Αρμάνι Μιλάνο – Νιζνί

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Λαμπορά Κούτσα – Αναντολού Εφές

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.