Βγήκαν τα… κομπιουτεράκια!

Written by  Απρ 03, 2015

Μία αγωνιστική πριν το τέλος του Top 16 και ήδη από το πρώτο «πιάτο» έχουν αρχίσει οι υπολογισμοί σχετικά με το ποιες ομάδες θα καταφέρουν να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά και το ποια θα είναι η τελική κατάταξη των ομίλων.

 

Στο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 85-80 στο ντέρμπι κορυφής του Ε’ ομίλου, αμφότερες εξασφάλισαν το πλεονέκτημα έδρας στα playoff, ωστόσο, δεν κάλυψε την διαφορά της βαριάς ήττας της στον πρώτο γύρο κι έτσι, η μεταξύ τους πρώτη και δεύτερη θέση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική όπου αντιμετωπίζουν την Γαλατασαράι εκτός και την Ζαλγκίρις Κάουνας εντός αντίστοιχα.

Ο Μάριο Χεζόνια ήταν το «πολυβόλο» της Μπαρτσελόνα και με 5/6 τρίποντα και 15 πόντους οδήγησε την ομάδα του στη νίκη γοήτρου, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Όλεσον (4/6 τρίποντα) και Λάμπε που πέτυχαν από 12 πόντους αντίστοιχα.  

Για την Ρεάλ Μαδρίτης που εξακολουθεί να έχει το πλεονέκτημα για την πρώτη θέση στον όμιλο, ο Ρούντι Φερνάντεζ ήταν ο κορυφαίος με 20 πόντους, ενώ 17 πόντους πρόσθεσε ο Σέρχιο Ροντρίγκεζ. Άποντος έμεινε ο Γιάννης Μπουρούσης που αγωνίστηκε 7.24’.

Τα δεκάλεπτα: 7-25, 41-41, 64-62, 85-80

«Δώρο» στον εαυτό της, αλλά και στον Ολυμπιακό έκανε η Λαμποράλ Κούτσα που κέρδισε πολύ εύκολα την Φενερμπαχτσε/Ούλκερ και πλέον έχει ελπίδες πρόκρισης στα playoff, αφού χρειάζεται νίκη στην πολύ δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ουνικάχα Μάλαγα την τελευταία αγωνιστική και, ταυτόχρονα, ήττα της Αναντολού Εφές είτε στο Μιλάνο απέναντι στην Αρμάνι, είτε την τελευταία αγωνιστική με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που παρά την ήττα διατηρεί αρκετές ελπίδες για το πλεονέκτημα.

Η Φενέρ ελπίζει σε ήττα του Ολυμπιακού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να διασφαλίσει το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffό,τι και να γίνει την τελευταία αγωνιστική, ενώ, ακόμα και με νίκη των «ερυθρολεύκων», θα χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ με την Εφές, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με την ελληνική ομάδα. Αν, ωστόσο, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς «πληγώσει» τον κουμπάρο του την τελευταία αγωνιστική, η Φενέρ κινδυνεύει να βγει ακόμα και τρίτη.

Ο Μάικ Τζέημς συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις του σημειώνοντας 19 πόντους για την Λαμποράλ Κούτσα, ενώ από 15 είχαν οι Σαν Εμετέριο και Κοσέρ. Από την πλευρά της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ο Νεμάνια Μπιέλιτσα έκανε double-doubleμε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ 13 πόντους με 5/5 δίποντα είχε ο Γιαν Βέσελι.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 42-29, 61-47, 93-76

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι Τελ Αβίβ, σεβάστηκε την «χτυπημένη από τη μοίρα» Γαλατασαράι και δεν χρειάστηκε να παίξει με το «γκάζι» πατημένο, για να πάρει τη νίκη με 81-72 και να μείνει στο κυνήγι της τρίτης θέσης του ομίλου, περιμένοντας το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού την τελευταία αγωνιστική, ενώ κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό, αν ηττηθεί από την Άλμπα Βερολίνου που επίσης διεκδικεί την πρόκριση.

Ο Ντέβιν Σμιθ έκανε σπουδαίο παιχνίδι με 22 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Ράντλ με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ και Τάιους με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Για την Γαλατασαράι που, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με μόλις δέκα παίκτες, άντεξε μέχρι το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Γκονλούμ τελείωσε με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Κάρτερ με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Γιανγκ με 9 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 43-42, 58-53, 81-72

Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού αμφότερες οι ομάδες έχουν αποκλειστεί, η Ουνικάχα Μάλαγα πέρασε εντυπωσιακά από την έδρα της Νιζνί Νόβγκοροντ με 75-94, με τους δύο αντιπάλους να μοιράζουν απλόχερα θέαμα.

Ο επιθετικός πλουραλισμός ήταν το στοιχείο που χαρακτήρισε τις προσπάθειες της ισπανικής ομάδας που πέτυχε στην πρώτη και την τρίτη περίοδο συνολικά 60 πόντους! Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κουζμίνσκας με 18 πόντους και ακολούθησαν σε απόδοση οι Γκολούμποβιτς με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ, Γκρέϊντζερ και Στέφανσον με 12 πόντους έκαστος και Τόμας με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την Νίζνι που σε ένα ακόμα εντός έδρας αγώνα δεν κατάφερε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της, ο Ρότσεστι είχε 14 πόντους και 3 ασίστ, Μέκελ είχε 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Κίνσεϊ προσέθεσε άλλους 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-29, 42-50, 55-81, 75-94

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.