Ο Ζήσης «αποκαθήλωσε» την Πρωταθλήτρια Ευρώπης

Written by  Απρ 20, 2015

Σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ επικράτησε με 74-75 της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Ζήση και με συνολικό σκορ 3-0 έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στο Final Four της Μαδρίτης.

 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι, γνώριζε ότι δεν είχε περιθώρια ήττας και γι’ αυτό μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, αφού ήθελε με κάθε τρόπο να διεκδικήσει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ωστόσο, έκανε εντυπωσιακό δεύτερο δεκάλεπτο, όταν και με ένα επιμέρους σκορ 11-24, ανέτρεψε το 20-13 της πρώτης περιόδου και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 31-37, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Ζήση.

 

Ο διεθνής γκαρντ έκανε εντυπωσιακό παιχνίδι, αποδεικνύοντας πόσο σοφή επιλογή έκανε ο Ομπράντοβιτς να τον επιλέξει να τον εντάξει στο ρόστερ της ομάδας του. Με 19 πόντους και 5 ασίστ, ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής τη νίκης της τουρκικής ομάδας, καθώς εκτός από σκοράρισμα προσέφερε και καθαρό μυαλό στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Η Μακάμπι με μπροστάρηδες τους Πάργκο και Ραντλ έμεινε κοντά στο σκορ, διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τέλους, όμως, ο Γιαν Βέσελι με κάρφωμα στα 10’’ πριν το τέλος ισοφάρισε και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί, το παιχνίδι πήγε στην «κόψη του ξυραφιού» με τις δύο ομάδες να εναλλάσσουν το προβάδισμα και την αγωνία να μένει στο καταόρυφο. Ο Μπράιαν Ραντλ με δύο ελεύθερες βολές στα 16’’ πριν τη λήξη της παράτασης έδωσε προβάδισμα στην Μακάμπι με 74-73, όμως, ο Άντριου Γκούντελοκ με καλάθι στα 9’’ χάρισε τη νίκη και μαζί την πρόκριση στην Φενερμπαχτσε/Ούλκερ.

Εκτός του νικητηρίου καλαθιού, ο Γκούντελοκ σημείωσε 15 πόντους και 3 ασίστ, ενώ 12 πόντους και 8 ριμπάουντ είχε ο Γιαν Βέσελι που πέτυχε και το καλάθι που έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση.  

Για τη Μακάμπι, ο Τζέρεμι Πάργκο με 21 πόντους, αλλά και 2/7 τρίποντα και ο Μπράιαν Ραντλ που έκανε double-double με 19 πόντους και 10 πόντους ήταν εκείνοι που το πίστεψαν περισσότερο για τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 31-37, 45-50, 65-65, (παρ. 74-75)

Φωτό: twitter.com/fenerbahceulker

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.