Η Ρεάλ θα «στρώσει το τραπέζι» στο Final Four

Written by  Απρ 24, 2015

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήθελε να απουσιάσει από τη μεγάλη γιορτή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ που διοργανώνεται στο «σπίτι» της και γι’ αυτό, δεν άφησε περιθώρια στην Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς να ελπίσει πως θα ξαναδεί τη Μαδρίτη για φέτος, καθώς με την επικράτησή της με 63-76 έκανε το 3-1 στη σειρά και «σφράγισε» το δικό της εισιτήριο για το Final Four.

 

Η Αναντολού Εφές προσπάθησε να εξαντλήσει τις δυνατότητές της να ισοφαρίσει τη σειρά, ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, παρέμεινε ανταγωνιστική μέχρι τα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου, όμως, στο τέλος υπέκυψε στην ανωτερότητα της Ρεάλ Μαδρίτης που ήθελε με κάθε τρόπο να βρεθεί στο Final Four για να διεκδικήσει τον τίτλο στην έδρα της.

Το επιμέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν 24-43, με την Ρεάλ να δείχνει πως διαθέτει πλουραλισμό και πολλούς παίκτες που μπορούν να τραβήξουν «κουπί», την στιγμή που ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν είχε τόσο βαθύ ρόστερ, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σειράς.

Ο Ντάριο Σάριτς έκανε σχεδόν τα πάντα με 9 πόντους, 12 ριμπάουντ,  5 ασίστ και1 κόψιμο, αλλά και 5 λάθη, αλλά η συμπαράσταση που είχε πέραν του Νέναντ Κρστιτς που σταμάτησε στους 16 πόντους με 3 ριμπάουντ, δεν ήταν αρκετή.

Ο Ματ Τζάνινγκ είχε 10 πόντους, ενώ ο Τόμας Ερτέλ περιορίστηκε στην πολύ καλή άμυνα της Ρεάλ και δεν κατάφερε να προσφέρει στην ομάδα του.

Για τους θριαμβευτές, που είχαν και πάλι 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Ρούντι Φερνάντεθ είχε 17 πόντους, με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Σέρχιο Γιουλ είχε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είχε 12 πόντους, ο Φελίπε Ρέγες 10 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Τζέισι Κάρολ πρόσθεσε άλλους 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-33, 49-51, 63-76

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.