Θέαμα και εκπλήξεις στην πρεμιέρα

Written by  Οκτ 18, 2013

Η φετινή Ευρωλίγκα ξεκίνησε με ορισμένες πολύ θεαματικές αναμετρήσεις, εκπλήξεις και μάχες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τα φαβορί δυσκολεύτηκαν πολύ, γεγονός που αποδεικνύει πως τίποτα δεν είναι εύκολο σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

 

Ο Παναθηναϊκός, που πάντα ξεκινά τη χρονιά ως ένα από τα φαβορί, έπεσε θύμα έκπληξης, καθώς ηττήθηκε στην εκπνοή από την Λιέτουβος Ρίτας με 84-83, με το νικητήριο καλάθι να πετυχαίνει ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις. Δεν ήταν, ωστόσο, η μόνη έκπληξη, καθώς όλα τα φαβορί ίδρωσαν πραγματικά για να φτάσουν στη νίκη.

Για τον πρώτο όμιλο, την πιο ευρεία νίκη της ημέρας πέτυχε η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που πέρασε από το Κίεβο επικρατώντας της Μπουντιβέλνικ με 84-102. Το σκορ, ωστόσο, ξεγελάει, καθώς οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ για τρία δεκάλεπτα, όμως, η τούρκικη ομάδα έδωσε μαθήματα επιθετικού και αμυντικού μπάσκετ στο τέλος της αναμέτρησης με επιμέρους σκορ στην τελευταία περίοδο 7-31.

Αντίθετα, οι άλλες δύο διεκδικήτριες του στέμματος της Ευρωλίγκα, ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα, δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ απέναντι σε θεωρητικά εύκολους αντιπάλους. Η ΤΣΣΚΑ που στα φιλικά προετοιμασίας κοίταξε στα μάτια ομάδες του ΝΒΑ, καρδιοχτύπησε ως το τέλος, καταφέρνοντας τελικά να αποδράσει από την έδρα της Ναντέρ, με 59-62. Από την πλευρά της η Μπαρτσελόνα, με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει θετικό ντεμπούτο, πετυχαίνοντας 13 πόντους, δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα για να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Παρτιζάν με 67-62.

Για τον δεύτερο όμιλο, η Αναντολού Εφές με ηγέτη τον Σαβάνοβιτς επικράτησε εύκολα της Αρμάνι με 87-67. Οι τούρκοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ανάγκασαν τους Ιταλούς σε πολλά λάθη, με αποτέλεσμα να πάρουν τελικά μια σχετικά εύκολη νίκη.

Για τον όμιλο του Παναθηναϊκού, η Λοκομοτίβ Κούμπαν χάλασε το πάρτι του Ερυθρού Αστέρα, καταφέρνοντας να αποδράσει από το Βελιγράδι με 84-87, ενώ στο ντέρμπι του ομίλου ανάμεσα στην Λαμποράλ Κούτσα – προσεχή αντίπαλο του «τριφυλλιού» στην Κύπρο – και την Μακάμπι, οι γηπεδούχοι πήραν τελικά τη νίκη με 84-80.

Η πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα 2013-14 ολοκληρώνεται σήμερα με τις αναμετρήσεις:

Ζαλγκίρις Κάουνας – Ρεάλ Μαδρίτης

Ζιέλονα Γκόρα – Μπάγερν Μονάχου

Ολυμπιακός – Ουνικάχα Μάλαγα

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.