Νικηφόρα πρεμιέρα με «σβηστές μηχανές»

Written by  Οκτ 16, 2015

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 76-61 της Τσεντεβίτα στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου και ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις του στην φετινή Ευρωλίγκα, όπου φιλοδοξεί να φτάσει ως το FinalFourόπως και πέρσι.

 

Οι Πρωταθλητές εξέτισαν την αγωνιστική της τιμωρίας τους στην φιλόξενη πόλη του Ηρακλείου και μπορεί να μην έθελξαν με την παρουσία τους στο παρκέ, ωστόσο, έδειξαν ότι υπήρχε διαφορά δυναμικότητας με την αντίπαλό τους και έτσι ουσιαστικά δεν δυσκολεύτηκαν για να φτάσουν στη νίκη.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε στη διάθεσή του τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης και κρίθηκε σκόπιμο να μην ρισκάρει την συμμετοχή του για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο Πάτρικ Γιανγκ που κλήθηκε να παίξει και για το συμπαίκτη του, έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και έδειξε ότι σταδιακά αρχίζει να αφομοιώνει το παιχνίδι των συμπαικτών του.  

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλά επιθετικά, ωστόσο, αμυντικά αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, καθώς η Τσεντεβίτα έβρισκε τρόπο να φτάσει στο καλάθι κι έτσι το ημίχρονο βρήκε μπροστά τους «ερυθρόλευκους» με 38-35.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός έδειξε να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να περάσουν μπροστά με 43-47 στο 24’ και όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα εξελισσόταν σε «θρίλερ».

Στο σημείο εκείνο, ωστόσο, οι παίκτες του Ολυμπιακού γύρισαν το… διακόπτη και παίζοντας αρχικά εκπληκτική άμυνα που καθήλωσε για αρκετή ώρα τους παίκτες της Τσεντεβίτα, με ένα σερί 14-1 έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 57-48 και πήραν τα ηνία της αναμέτρησης.

Με τους «ερυθρόλευκους» να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό, το τελικό σκορ 76-61 ήταν ένα απολύτως φυσιολογικό αποτέλεσμα που έδωσε την πρώτη νίκη στον φετινό «Μαραθώνιο» της Ευρωλίγκας.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος συνεχίζει τις πολύ καλές του εμφανίσεις πετυχαίνοντας 20 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ένα κλέψιμο, ο Ματ Λοτζέσκι έκανε double-doubleμε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Πάτρικ Γιανγκ στην καλύτερη βραδιά του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, είχε εξαιρετικά πληθωρική παρουσία με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 κοψίματα. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν σκόραρε πολύ (5 πόντοι) αλλά είχε 7 ασίστ, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Από την Τσεντεβίτα, ο Τζέηκομπ Πούλεν είχε 18 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Τόμισλαβ Ζούμπτσιτς είχε 16 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-35, 57-48, 76-61

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 16, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 5, Στρόμπερι, Τσαϊρέλης, Πρίντεζης 20, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 11, Χάκετ, Λοτζέσκι 14, Αθηναίου

Τσεντεβίτα (Μρσιτς): Πούλεν 18, Γουάϊτ 8, Ζούμπτσιτς 16, Πίλεπιτς 2, Μπάμπιτς 2, Ζγκάνετς, Μούσα 4, Μπιλάν 10, Μαζάλιν, Γκόρντιτς, Ζόριτς 1, Αράποβιτς 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.