Ήττα από την Λοκομοτίβ του Μπαρτζώκα

Written by  Οκτ 16, 2015

Ο Παναθηναϊκός έμεινε από δυνάμεις στο τελευταίο πεντάλεπτο και απέναντι στην σκληροτράχηλη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα γνώρισε την ήττα με 81-70 στην πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα, μπαίνοντας με το «αριστερό» στις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση.

 

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είδε την ομάδα του να προσπαθεί να αποτυπώσει στο παρκέ όσα έδειξε το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο, δεν είχε πολλούς παίκτες σε καλή μέρα και έτσι ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έβαζε στην επίθεση, αλλά έτρωγε στην άμυνα, ενώ το δίδυμο των Διαμαντίδη-Καλάθη ήταν σχεδόν όλο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού τόσο σε οργάνωση όσο και σε σκοράρισμα.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και βρέθηκαν να προηγούνται και με 8 πόντους στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (19-27), ωστόσο, στο σημείο εκείνο άρχισαν να δείχνουν σημάδια κόπωσης και να επιτρέπουν την Λοκομοτίβ να επιστρέψει στο ματς και, στη συνέχεια να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρούν το προβάδισμα, όμως, ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις και στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν σε απόσταση βολής (63-61). Εκεί ήταν που έμεινε από δυνάμεις με αποτέλεσμα η Λοκομοτίβ να «χτίζει» μια διαφορά ασφαλείας. Οι τελευταίες ελπίδες του Παναθηναϊκού χάθηκαν στο 38’ όταν με το σκορ στο 72-67 ο Καλάθης απέτυχε να μειώσει τη διαφορά και, στη συνέχεια, ο Σίνγκλετον που ήταν από τους κορυφαίους της ρωσικής ομάδας, έκανε το σκορ 75-67, δίνοντας τη χαριστική βολή στην ελληνική ομάδα.

Το τελικό 81-70 δεν προκαλεί κάποια μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό, αφού η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας ουσιαστικά προσφέρεται για μοντάρισμα, ωστόσο, οι «πράσινοι» έβγαλαν και πάλι εκτός έδρας το πρόσωπο που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, κάτι που θα πρέπει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς να προσπαθήσει να αλλάξει.

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 κοψίματα, όμως, είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα, κάτι που ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε εντοπίσει και φρόντισε να εκμεταλλευτεί. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σημείωσε 14 πόντους με 5 ασίστ, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ, σε μια ακόμα πληθωρική βραδιά από την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Από τους νικητές, τη μεγαλύτερη ζημιά έκανε ο Κρις Σίνγκλετον με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Μάλκολμ Ντιλέινι είχε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Βίκτορ Κλαβέρ είχε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 45-41, 63-61, 81-70

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 14, Σίνγκλετον 16, Ντρέιπερ 7, Κανίγκιν, Κλαβέρ 13, Μπίκοφ 2, Ζοζούλιν 2, Κολιούσκιν, Βορόνοφ 7, Ζούμπκοφ 8, Φεζένκο 8, Μπρέκοφ 4

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 4, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 7, Ραντούλιτσα 15, Φελντέιν 9, Διαμαντίδης 14, Γκιστ 4, Καλάθης 13, Παπαγιάννης, Λούντζης, Κούζμιτς 2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.