Όπως ξέρει και μπορεί!

Written by  Νοε 13, 2015

Σε ένα τρελό και απίθανο παιχνίδι όπου οι θεατές μπορούν να αναφωνίσουν ότι τα έχουν δει... όλα ο Ολυμπιακός βρέθηκε από το -9 που έχανε από την Αναντολού Εφές στο τελευταίο δίλεπτο να παίρνει μια σπουδαία νίκη στην παράταση με 87-91 αφού πρώτα έχασε την ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη και στην κανονική διάρκεια.

 

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας μπορει για ένα ακόμα παιχνίδι να μην έδειξαν τις αμυντικές τους αρετές, ωστόσο, αυτό που έκανε χαρούμενους τόσο τον προπονητή όσο και τους φιλάθλους της ομάδας ήταν το γεγονός ότι είδαν να επιστρέφει αυτή η «άρνηση» της ήττας που τα τελευταία χρόνια τους έχει χαρίσει τόσες πολλές επιτυχίες.

Τι κι αν ο Οθέλο Χάντερ ερχόταν από τραυματισμό, τι κι αν ο Πάτρικ Γιανγκ τραυματίστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο και δε μπόρεσε να επανέλθει, τι κι αν ο Νικολά Μιλουτίνοφ δεν χρησιμοποιήθηκε και πάλι ούτε δευτερόλεπτο, τι κι αν ο Βασίλης Σπανούλης είδε τα τελευταία λεπτά και την παράταση από τον πάγκο και ο Ματ Λοτζέσκι έκανε αισθητή την παρουσία του στο επιπλέον πεντάλεπτο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βρήκε λύσεις από όλους τους παίκτες του και πλέον μπορεί να αισιοδοξεί ότι όσο η χρονιά προχωρά έρχονται καλύτερες μέρες.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση, θέλοντας να μην επιτρέψει στην Εφές που έπαιζε με την «πλάτη στον τοίχο» να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2-8 στο 3’, 11-20 στο 10’ και ανέβασαν τη διαφορά μέχρι και το +15 (15-30 στο 16’) δείχνοντας απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης.

Από το σημείο εκείνο, όμως, ο αγώνας άλλαξε εντελώς με την Εφές να προσπαθεί να αντεπιτεθεί, τον Ολυμπιακό να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του και να της επιτρέπει αρχικά να μειώσει το ημίχρονο σε 30-36, να φέρει το ματς στα ίσια στο 27’ (45-45) και να παίρνει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς άρχισε να ανεβάζει τη διαφορά και την έφτασε στη μέγιστη τιμή της στο 36’ (72-61) με την αναμέτρηση να δείχνει να έχει ξεφύγει από τα χέρια των «ερυθρολεύκων».

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας στο σημείο εκείνο, γύρισαν τον «διακόπτη», κατέθεσαν την ψυχή και την άρνησή τους να χάνουν και επέστρεψαν από το 74-65 του 39’ και με ένα εντυπωσιακό 1-11 ισοφάρισαν σε 76-76 και, μάλιστα, έχασαν τη νευκαιρία να «κλέψουν» τη νίκη, αφού ο Στρόμπερι με το σκορ στο 76-75 είχε 1/2 βολές.

Ο επιπλέον χρόνος εξελίχθηκε σε σε «κονσέρτο για πολυβόλα», αφού από το 78-78 του 41’ ως το 87-87 του 45’ οι δύο ομάδες σκόραραν μόνο με τρίποντα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τελικά μια μεγάλη, όπως εξελίχθηκε, νίκη με 87-91 που τον φέρνει προσωρινά μονο πρώτο στον δεύτερο όμιλο με ρεκόρ 4-1.

Πολλοί ήταν οι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δείχνοντας πως, ακόμα κι αν δεν έχει ακόμα καταφέρει να δείξει το καλό αμυντικό της πρόσωπο, έχει προσωπικότητες που μπορούν να προσφέρουν σε καίρια σημεία των αγώνων.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Οθέλο Χάντερ, ο οποίος ήταν αμφίβολος πριν την έναρξη της αναμέτρησης, έπαιξε και για τον τραυματία Πάτρικ Γιανγκ σημειώνοντας 15 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Ματ Λοτζέσκι εμφανίστηκε στην... παράταση και είχε καθοριστική συμβολή με συνολικά 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ σημαντική συνεισφορά στη νίκη είχαν και ο Ντάνιελ Χάκετ με 11 πόντους και 8 ασίστ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε αρκετή ώρα στο «4»  με 11 πόντους, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο και ο Ντι Τζέι Στρόμπερι που το τελευταίο διάστημα έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση με 9 πόντους, 4 ριμπάουντ και την κρίσιμη βολή που ισοφάρισε το παιχνίδι, στέλνοντάς το στην παράταση.

Από την Αναντολού Εφές που συνεχίζει τον κατήφορό της, ο Τζέησον Γκρέιντζερ σημείωσε τους 25 από τους συνολικά 26 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ντάριο Σάριτς έκανε αρκετές «ζημιές» με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Τόμας Ερτέλ είχε 12 πόντους με 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 30-36, 54-54, 76-76, 87-91 (παρ.)

Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Τάιους 2, Μπαλμπάι, Μπράουν 9, Οσμάν 2, Μπατούκ 3, Σάριτς 11, Κορκμάζ 2, Γκρέιντζερ 26, Ερτέλ 12, Ντίπλερ 9, Ντάνστον 7, Ντουβερίογλου 4

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 2, Χάντερ 15, Παπαπέτρου 11, Σπανούλης 6, Στρόμπερι 9, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 17, Αγραβάνης 5, Μάντζαρης, Χάκετ 11, Λοτζέσκι 11, Αθηναίου 4

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.