Και τώρα… έμπλεξε

Written by  Νοε 20, 2015

Ο Παναθηναϊκός έκανε το χειρότερο εντός έδρας παιχνίδι του στη φετινή Ευρωλίγκα και γνώρισε την ήττα από την Λοκομοτίβ Κουμπάν με 71-77, ένα αποτέλεσμα που τον ρίχνει στο 2-4 στον τέταρτο όμιλο και πλέον αρχίζει να φέρνει «σύννεφα» πάνω από το μέλλον του στη διοργάνωση.

 

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με πολύ άσχημα ποσοστά στα τρίποντα (0/8 μέχρι το 15’ και 2/11 στο ημίχρονο), γεγονός που τους έφερε νωρίς να κυνηγούν το σκορ και, παρά τα καλά διαστήματα που με σωστή αμυντική λειτουργία κατάφερναν να μειώσουν τη διαφορά και να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης, ουσιαστικά δεν απείλησαν ποτέ την ρωσική ομάδα.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι Κυπελλούχοι Ελλάδας «βυθίζονται» ακόμα περισσότερο στον όμιλο και πλέον θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν για το αν θα καταφέρουν να προκριθούν στο Top 16, αφού τόσο το πρόγραμμα όσο, κυρίως η δική τους μέχρι στιγμής παρουσία, δεν κάνει τους φιλάθλους τους να αισθάνονται σίγουροι για τίποτα.

Τα πράγματα πλέον περιπλέκονται, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει την πολύ επικίνδυνη Καρσίγιακα και, στη συνέχεια, θα υποδεχθεί την πρωτοπόρο του ομίλου, μαζί με την Λοκομοτίβ Κουμπάν, Μπαρτσελόνα, αναζητώντας πλέον μόνο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια του.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, ενώ οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού ανάρτησαν πανό στο οποίο έστελναν μηνύματα αλληλεγγύης τόσο στους πολίτες της γαλλικής πρωτεύουσας όσο και στα θύματα των πολέμων στη Γάζα και τη Συρία.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα και με τον Φεσένκο να πετυχαίνει συνεχόμενους πόντους προηγήθηκε 0-7 στο 3’ με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι μετά από σχεδόν τέσσερα λεπτά αγώνα.

Το δεύτερο φάουλ του Ραντούλιτσα που ήταν ο πρώτος «στόχος» των παικτών της ρωσικής ομάδας περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν γρήγορα στο +12 (2-14 στο 6’). Οι «πράσινοι» έμοιαζαν υπνωτισμένοι σε αυτό το διάστημα και με δυσκολία έφταναν στο καλάθι, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει 10-21 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Παναθηναϊκός «έσφιξε» την άμυνά του στη δεύτερη περίοδο και κατάφερε να κρατήσει την Λοκομοτίβ χωρίς πόντο για 4’, όμως, επιθετικά εξακολουθούσε να είναι κακός και δεν το εκμεταλλεύτηκε και έτσι η Λοκομοτίβ με τα «φονικά» τρίποντα του Ντρέιπερ ξαναβρήκε ευκαιρία να… αποκαταστήσει τη διαφορά.

Ο… διακόπτης γύρισε για τον Παναθηναϊκό και με εντυπωσιακές άμυνες που έφεραν συνεχόμενα λάθη για τους φιλοξενούμενους μείωσαν σε 24-27 στο 18’ για να λήξει το ημίχρονο με την Λοκομοτίβ να προηγείται με 29-33 έχοντας σουτάρει 7/14 τρίποντα.

Με την ψυχολογία της αναμέτρησης να έχει αλλάξει εντελώς και την άμυνά του να είναι σταθερά καλή, ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο 22’ με 34-33, όμως, η Λοκομοτίβ έδειξε ψυχραιμία, ξαναπήρε το προβάδισμα, με τον Μάλκολμ Ντιλέινι να «βομβαρδίζει» από παντού έχτισε μια μικρή διαφορά και έκλεισε την περίοδο μπροστά στο σκορ με 54-59.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθαρό μυαλό στο τελείωμα του παιχνιδιού και, παρά το γεγονός ότι ισοφάρισε γρήγορα σε 59-59, δε μπόρεσε να ξαναπάρει τον έλεγχο του αγώνα. Η Λοκομοτίβ που έπαιζε χωρίς άγχος και με μεγάλη αυτοπεποίθηση το εκμεταλλεύτηκε και προηγήθηκε ξανά με +8 (64-72 στο 35’) κάνοντας το έργο των παικτών του Σάσα Τζόρτζεβιτς ακόμα πιο δύσκολο.

Η ανατροπή που ήλπιζαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν ήρθε και τελικά η Λοκομοτίβ έφυγε νικήτρια με 71-77, αποτέλεσμα που βυθίζει σε έντονο προβληματισμό τους «πράσινους» που αρχίζουν και βλέπουν το μέλλον τους στη διοργάνωση να στρώνεται με… αγκάθια.

Τη μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό την έκανε ο Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους με 4/8 τρίποντα, ορισμένα εκ των οποίων «μαχαιριές» για το «τριφύλλι», ενώ πρόσθεσε στην στατιστική του 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Μεγάλη ζημιά έκανε και ο Ράιαν Μπρόκχοφ με 16 πόντους και 4/7 τρίποντα, ενώ 13 πόντους και 7 ριμπάουντ προσέθεσε ο Βίκτορ Κλαβέρ.

Από την ελληνική ομάδα που απογοήτευσε για ένα ακόμα φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο Τζέημς Φελντέιν με 14 πόντους είχε τις καλές του στιγμές, προσπαθώντας κατά διαστήματα να ξεκολλήσει τους συμπαίκτες του στο σκοράρισμα, ο Τζέημς Γκιστ προσπάθησε, αλλά δεν είχε μεγάλη βοήθεια μέσα στη ρακέτα, ενώ ο Νικ Καλάθης που εξακολουθεί να παίζει με πρόβλημα στο δάχτυλο είχε 11 πόντους, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει μια οδυνηρή ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 29-33, 54-59, 71-77

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 5, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης, Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 14, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 11, Καλάθης 10, Παπαγιάννης, Λούντζης, Κούζμιτς 7

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 23, Σίνγκλετον 6, Ράντολφ, Ντρέιπερ 10, Κλαβέρ 13, Μπίκοφ, Κολιούσκχιν, Βορόνοφ, Ζούμπκοφ 5, Φεσένκο 4, Μπρόκχοφ 16

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.