Η Μπαρτσελόνα το “el classico”, «κατάπιε» την ΤΣΣΚΑ ο Μπουρούσης

Written by  Ιαν 21, 2016

Σπουδαίες αναμετρήσεις έκρυβε η πρώτη μέρα της τέταρτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, αφού στο πρόγραμμα της ημέρας δέσποζε το ευρωπαϊκό “el classico” ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν τη νίκη με καλάθι στην εκπνοή. Ο Γιάννης Μπουρούσης οδήγησε την Λαμποράλ Κούτσα στη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μεγάλη νίκη και της Τσεντεβίτα επί της Αναντολού Εφές.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, αντάξιο της ιστορίας, της αξίας και του ονόματος των δύο «μονομάχων», η Μπαρτσελόνα «απέδρασε» από την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης με 86-87 που διαμορφώθηκε με καλάθι του Ντάστιν Ντόελμαν στην εκπνοή της αναμέτρησης. Η Ρεάλ έκανε ιδανικό ξεκίνημα στην πρώτη περίοδο, όταν και προηγήθηκε με διαφορά δέκα πόντων, ωστόσο, η Μπαρτσελόνα γύρισε το παιχνίδι, το οποίο πήρε μια «άγρια» ομορφιά με τους «μπλαουγκράνα» να καταφέρνουν να πάρουν τελικά τη νίκη, έχοντας το εντυπωσιακό 13/24 τρίποντα. Κορυφαίος όλων ο Ντάστιν Ντόελμαν, ο οποίος είχε 24 πόντους με 6/6 τρίποντα και πέτυχε το νικητήριο καλάθι της ομάδας του, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου είχε 13 πόντους και ο Χουάν Κάρλος Ναββάρο 12. Από την Ρεάλ, ο Σέρχιο Ροντρίγκες έκανε double-double με 18 πόντους και 13 ασίστ, και ο Φελίπε Ρέγες είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ, ωστόσο, δεν κατάφεραν να σώσουν την ομάδα τους από την δεύτερη ήττα μετά από τέσσερις αναμετρήσεις, απολογισμό που έχει και η Μπαρτσελόνα.  

Με τον Γιάννη Μπουρούση να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι, η Λαμποράλ Κούτσα πήρε πολύ μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 81-71 και «ανακάτεψε» περισσότερο τον όμιλο του Ολυμπιακού, με τις δυο ομάδες να είναι πλέον ισόβαθμες με 2-2. Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι μέχρι τα τελευταία λεπτά, όταν και η ισπανική ομάδα άρχισε να «χτίζει» μια διαφορά, η οποία στο τέλος έφτασε τους 10 πόντους και της δίνει και ένα καλό «μαξιλάρι» για την περίπτωση της ισοβαθμίας. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, οδηγώντας την Λαμποράλ στη νίκη, κάνοντας double-double με 19 πόντους, 13 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Φαμπιέν Κοσέρ είχε 16 πόντους και ο Ντάριους Άνταμς 13 πόντους και 6 ασίστ, βοηθώντας τον Έλληνα σέντερ να χαρίσουν τη νίκη στην ομάδα τους. Από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε 18 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ο Κάιλ Χάινς έκανε double-double με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ένα μεγάλο παιχνίδι έγινε στο Ζάγκρεμπ ανάμεσα στην Τσεντεβίτα και την Αναντολού Εφές, με τους γηπεδούχους να επικρατούν έπειτα από μια συγκλονιστική αναμέτρηση με 84-80 και να ισοβαθμούν με δύο νίκες και δύο ήττες με την τουρκική ομάδα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, πήραν μια σημαντική διαφορά με 13 πόντους στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο, η Εφές αντέδρασε και ισοφάρισε ξανά, κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι. Μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα η «μάχη» ήταν αμφίρροπή, με τον Τζέηκομπ Πούλεν να γίνεται ο «ήρωας» της τελευταίας στιγμής ευστοχώντας σε μεγάλο σουτ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Αμερικανός είχε συνολικά 11 πόντους με τους Μάρκο Αράποβιτς και Μίρο Μπιλάν να προσθέτουν από 16 πόντους, ενώ για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Ντέρρικ Μπράουν είχε 17 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Τόμας Ερτέλ έκανε double-double με 12 πόντους και 10 ασίστ. 

Φωτό:euroleague

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.