Αρχίζει να «ξυπνά» η καρδιά του «εξάστερου»

Written by  Φεβ 04, 2016

Με εμφάνιση που θύμισε τις μέρες της ευρωπαϊκής του κυριαρχίας, ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν «τυφώνας» από την «Drazen Petrovic Arena» και «σαρώνοντας» την Τσεντεβίτα με 60-78 πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο Top 16 της Ευρωλίγκα, έφτασε τις τρεις στον όμιλο και πλέον περιμένει την επόμενη αγωνιστική την Αναντολού Εφές για να κλείσει τον πρώτο γύρο, ελπίζοντας με θετικό πρόσημο.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε άμυνα για σεμινάριο, εγκλωβίζοντας όλα τα «όπλα» της κροατικής ομάδας, έκλεψαν 7 φορές τη μπάλα, έλεγξαν τα ριμπάουντ (29 έναντι 34), ενώ στην επίθεση σούταραν με πάρα πολύ καλά ποσοστά για εκτός έδρας αναμέτρηση (24/41 δίποντα, 8/17 τρίποντα, 6/7 βολές), μοίρασαν συνολικά 24 ασίστ και έλεγξαν πλήρως τα παιχνίδι από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Λούκα Ζόριτς, έκανε την καλύτερη εμφάνισή του από τότε που βρέθηκε στον Παναθηναϊκό και έδειξε γιατί τον απέκτησε το καλοκαίρι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Μουδιασμένες και με αρκετά λάθη ξεκίνησαν οι δυο ομάδες, προσπαθώντας να βρουν τα πατήματά τους στο παρκέ.

Τα δυο γρήγορα φάουλ του Σάσα Πάβλοβιτς μόλις στο πρώτο λεπτό έφεραν έναν πρώτο προβληματισμό και στον προπονητή του, παρ’ όλα αυτά οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν και με την πολύ δυναμική άμυνά τους και τον Τζέημς Φελντείν να ξεκινά «ζεστός» προηγήθηκαν 2-8 στο 3’.

Με την άμυνα του Παναθηναϊκού να «τσακίζει κόκαλα» και την Τσεντεβίτα να σκοράρει δύσκολα και σχεδόν αποκλειστικά με τον Μίρο Μπιλάν, ο οποίος έφτασε νωρίς τα δυο φάουλ, η ελληνική ομάδα δεν δυσκολεύθηκε να προηγηθεί στο δεκάλεπτο με 13-18.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό με τις δυο ομάδες να συναγωνίζονται σε αστοχία και στο ποια θα κάνει τα περισσότερα λάθη, με τον Παναθηναϊκό παρ’ όλα αυτά, να καταφέρνει να ανεβάζει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά στο 16’ (16-27’) και ανέλαβε πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και με τους Ραντούλιτσα και Φελντείν να σκοράρουν με κάθε τρόπο, εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 (20-37) και πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το εντυπωσιακό 22-39 που του έδινε ένα πολύ σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έκανε… πλάκα στο γήπεδο, φτάνοντας πολύ γρήγορα το +25 (24-49) με την Τσεντεβίτα να δείχνει σαν να βρίσκεται σε άλλο γήπεδο, αποτέλεσμα της εκπληκτικής άμυνας των παικτών του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Η διαφορά έφτασε και τους 30 πόντους (26-56) με τον Παναθηναϊκό να έχει διαλύσει κάθε σύστημα του Μρσιτς να τον σταματήσει και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 36-60.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε, επιτρέποντας στην Τσεντεβίτα να μειώσει κάπως τη διαφορά, ωστόσο, η παρουσία των δύο ομάδων στο παρκέ δεν άφηνε κανένα περιθώριο για τον τελικό νικητή.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την καλύτερη φετινή του εκτός έδρας εμφάνιση με το επιβλητικό 60-78 φτάνοντας στο 3-3, ενώ ταυτόχρονα άφησε τους γηπεδούχους πίσω στην διεκδίκηση της πρόκρισης με ρεκόρ 2-4.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα που κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια με συνολικά 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Νικ Καλάθης πρόσθεσε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση στο ενεργητικό του έχοντας double-double με 10 πόντους και 10 ασίστ.

Εξαιρετικός και ο Τζέημς Γκιστ με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά και ο Τζέημς Φελντείν με 8 πόντους και 5 ασίστ.

Από την Τσεντεβίτα που έπεσε θύμα της εκπληκτικής παρουσίας του Παναθηναϊκού, ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Φραν Πίλεπιτς με 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 22-39, 36-60, 60-78

Τσεντεβίτα (Μρσιτς): Πούλεν 5, Γουάιτ 4, Κάτιτς 2, Πίλεπιτς 16, Ζγκάνερ 8, Γουόκερ 7, Μούσα, Μπιλάν 9, Μαζάλιν 7, Γκόρντιτς, Αράποβιτς 2

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 6, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 6, Ραντούλιτσα 21, Παππάς, Φελντέιν 8, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 10, Καλάθης 10, Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 8

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.