«Πράσινος… τρομοκράτης» στην Ανδαλουσία

Written by  Μαρ 04, 2016

Ένας παντελώς αλλαγμένος Παναθηναϊκός πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα της Ουνικάχα Μάλαγα και με την πολύ εύκολη νίκη του με 58-76 έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση, ενώ ταυτόχρονα, διατηρεί και ελπίδες ακόμα και για το πλεονέκτημα της έδρας.

Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν για ένα ακόμα παιχνίδι βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς και με τον Έλλιοτ Γουίλιαμς να είναι και πάλι ο πρωταγωνιστής πέρασαν ένα πολύ εύκολο βράδυ απέναντι σε μια ομάδα που ξεκίνησε δυναμικά το Top 16, αλλά στη συνέχεια, κατέρρευσε και ουσιαστικά έχει χάσει κάθε ελπίδα για πρόκριση.

Με τον Καλάθη να μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι, να παίζει τρομερές άμυνες, να τρέχει σαν «σφαίρα» στον αιφνιδιασμό και να κάνει double-double, αποδεικνύοντας πως η απόκτησή του ανεβάζει πολλά επίπεδα το «τριφύλλι» ο Παναθηναϊκός μπήκε από νωρίς στη θέση του οδηγού, ανεβάζοντας γρήγορα τη διαφορά στο +16 (4-20 στο 8’), ενώ έκλεισε ένα σχεδόν τέλειο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 7-26.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε εκεί, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων στο παρκέ ήταν εμφανής με την ελληνική ομάδα να έχει σαφή υπεροχή. Παρά τις σπασμωδικές προσπάθειες της Μάλαγα να μειώσει, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερα στημένος και δεν επέτρεψε στην ισπανική ομάδα να πάρει «ανάσα».

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» να προηγούνται με 27-42, έχοντας επικρατήσει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να «σφυροκοπά» τους γηπεδούχους χωρίς έλεος, ανέβασε τη διαφορά στο +23 (37-60 στο 27’ και ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο με 46-64, έχοντας αρχίσει ήδη να σκέφτεται τον επικείμενο τελικό Κυπέλλου.

Οι παίκτες του Σάσα Τζορτζεβιτς χαλάρωσαν φυσιολογικά στην τελευταία περίοδο, αλλά δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην απογοητευμένη Μάλαγα και έφτασαν σε μια εύκολη νίκη με 58-76 που τον φέρνει πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης, ενώ διατηρεί ζωντανές αι τις ελπίδες του ακόμα και για πλεονέκτημα έδρας.

Ο Νικ Καλάθης έκανε εκπληκτική εμφάνιση και έφτασε σε ένα μεγάλο double-double με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 4 κλεψίματα και ήταν ο καταλυτικός παράγοντας της νίκης της ελληνικής ομάδας.

Από κοντά και ο Έλλιοτ Γουίλιαμς που από τότε που ήρθε ανέβασε επίπεδο τον Παναθηναϊκό και ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» με 16 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους σημείωσε ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

Από τους γηπεδούχους που από το 2-7 πλέον δεν έχουν να περιμένουν τίποτα στη συνέχεια της διοργάνωσης, ο Μιντάουκας Κουζμίνσκας είχε 15 πόντους και ο Έντβιν Τζάκσον είχε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 7-26, 27-42, 46-64, 58-76

Μάλαγα (Πλάθα): Τζάκσον 13, Ντίαθ, Χέντριξ 3, Μπελεμένε, Τόμας 2, Ντίεθ 4, Σουάρεθ 4, Καράχοτζιτς, Βάσκεθ 4, Κουζμίνσκας 15, Νέλσον 7, Κούλεϊ 6

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 5, Πάβλοβιτς 9, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 5, Ραντούλιτσα 12, Φελντέιν, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 10, Καλάθης 10, Παπαγιάννης, Κούζμιτς 4, Γουίλιαμς 16

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.