Στρόμπερι: «Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας»

Written by  Μαρ 05, 2016

Στο πάθος, την άμυνα και την πίστη στις ικανότητες της ομάδας εστίασε ο Ντι Τζέι Στρόμπερι αναφερόμενος στην νίκη του Ολυμπιακού επί της Λαμποράλ, ενώ εξήγησε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και πρέπει όλοι να μείνουν συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό, αν θέλουν να έχουν τύχη για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε στο agapotobasket.gr για τα «κλειδιά» της νίκης με την ισπανική ομάδα και εξήγησε πως η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, ενώ κάλεσε τους φιλάθλους των «ερυθρολεύκων» να συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Με την Λαμποράλ, είχατε πάθος, κίνητρο, παίξατε πολύ καλή άμυνα. Πιστεύεις ότι φτάσατε κοντά στο τέλειο παιχνίδι;

Όχι, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προκριθούμε. Είχαμε έξι «τελικούς». Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις και μετά να κοιτάμε το επόμενο. (Με τη Λαμποράλ) κάναμε μια καλή αρχή, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Έχετε ακόμα πέντε τελικούς, όπως είπες. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια υπάρχει το «πρέπει» της νίκης. Πως σας κάνει να αισθάνεστε;

Αυτή η ομάδα έχει βρεθεί ξανά σε τέτοια θέση. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός το πετυχαίνει. Αυτά τα παιδιά έχουν βρεθεί κι άλλες φορές με την πλάτη στον τοίχο. Είναι μια ακόμα φορά γι’ αυτούς και κάτι νέο για εμάς τους καινούριους, αλλά είμαστε ενωμένοι, πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, έχουμε πίστη ότι θα προκριθούμε και αυτό που κοιτάμε είναι το πώς παίζουμε εμείς.

Τι θα χρειαστεί να προσέξετε για το επόμενο παιχνίδι με τη Μπάμπεργκ;

Να παίξουμε ακριβώς όπως με τη Λαμποράλ. Να έχουμε ενέργεια. Σε κάθε παιχνίδι. Με την Μπαρτσελόνα το επίπεδο της ενέργειας μας ήταν χαμηλό. Όλοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Αν έχουμε ενέργεια, παίζουμε καλά στην επίθεση και αμυντικά θα είμαστε πολύ δυνατοί, όπως κάναμε με τη Λαμποράλ.

Οι φίλαθλοι ήταν και πάλι εδώ.

Οι φίλαθλοι είναι πάντα υπέροχοι. Πιστεύουν σε εμάς και εμείς τους δείξαμε λίγα από όσα μπορούμε να κάνουμε. Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Γι’ αυτό περιμένουμε να συνεχίζουν να πιστεύουν σε εμάς.

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.