Πάρτι για χάρη του «3D»

Written by  Απρ 02, 2016

Σε μια βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο αρχηγό του, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα της Τσεντεβίτα με 76-60, εξασφάλισε την παρουσία του στα play off έχοντας σίγουρη την τρίτη θέση και πλέον θα αντιμετωπίσει την τελευταία αγωνιστική την αδιάφορη και ήδη αποκλεισμένη Αναντολού Εφές, ελπίζοντας ακόμα και για το πλεονέκτημα έδρας.

Η αναμέτρηση ήταν μια μεγάλη «πράσινη» φιέστα με τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να χαροποιού τους φιλάθλους που γέμισαν το ΟΑΚΑ στη γιορτή που στήθηκε για τον κορυφαία Έλληνα μπασκετμπολίστα της τελευταίας δεκαετίας και όχι μόνο.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η Ευρωλίγκα τίμησε τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος ανακηρύχθηκε Euroleague Legend μπαίνοντας στο πάνθεον της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μαζί με τον Θοδωρή Παπαλουκά, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, τον Ραμούνας Σισκάουσκας και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» αποθεωνόταν από το ζέσταμα ακόμα, ενώ τη στιγμή της βράβευσής του το ΟΑΚΑ που ήταν γεμάτο από άκρη σε άκρη, σείστηκε από τα χειροκροτήματα και τα συνθήματα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Οι δυο ομάδες επηρεάστηκαν από τις… φιέστες και ξεκίνησαν με κακά ποσοστά την αναμέτρηση, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτοι πόντοι μπήκαν μετά το πρώτο δίλεπτο. Η πιεστική άμυνα του Παναθηναϊκού και ο ενθουσιασμός από την κερκίδα κράτησαν την Τσεντεβίτα χωρίς πόντο για 3’ με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να προηγηθεί νωρίς με 6-0 και να δείξει τη διάθεσή του να μην αφήσει του φιλοξενούμενους να χαλάσουν το πάρτι.

Η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα στο 7’ (12-2) και η εντυπωσιακή πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με πλούσιο showtimeαπό τους παίκτες του Παναθηναϊκού για το 20-5 με την Τσεντεβίτα να έχει ήδη 10 λάθη.

Με τους «πράσινους» να κυριαρχούν σε κάθε σημείο του παρκέ, η διαφορά ανέβαινε διαρκώς με το ημίχρονο να λήγει μέσα σε αποθέωση με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 42-19.

Το «πράσινο» πάρτι συνεχίστηκε με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στο +28 (54-26), έφτασε στο 58-37 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, παρ’ όλα αυτά, δεν υπήρξε συνέχεια, αφού ο Παναθηναϊκός πάτησε «φρένο» με αποτέλεσμα η Τσεντεβίτα να μαζέψει αρκετά τη διαφορά.

Με σερί 0-12 στην τέταρτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 58-49 στο 35’ και έφεραν πρόσκαιρα σύννεφα, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει κανέναν να της χαλάσει τη γιορτή.

Το τελικό 76-60 ήταν η επισφράγιση της πολύ καλής πορείας του Παναθηναϊκού που τον στέλνει στα προημιτελικά της διοργάνωσης και του δίνει τη δυνατότητα να ελπίσει για ακόμα ψηλότερα.

Ο Τζέημς Γκιστ με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ τίμησε και με το παραπάνω τον αρχηγό του, ενώ ο ίδιος ο Δημήτρης Διαμαντίδης, σε μια βραδιά όπου αποθεώθηκε από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο είχε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την Τσεντεβίτα που για τρία δεκάλεπτα φλέρταρε με αρνητικό ρεκόρ επίδοσης, ο Μάρκο Αράποβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-5, 42-19, 58-37, 76-60

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 6, Πάβλοβιτς 9, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 8, Ραντούλιτσα 2, Φελντέιν 7, Διαμαντίδης 10 Γκιστ 15, Καλάθης 5, Κούζμιτς 4, Ουίλιαμς 5, Χάντερ 5

Τσεντεβίτα (Μρσιτς): Πούλεν, Ουάιτ 6, Κάτιτς 9, Πίλεπιτς 6, Μπάμπιτς 5, Ζγκάνετς 5, Μούσα 5, Μπίλαν 5, Μάτσαλιν, Ζόριτς 8, Αράποβιτς 11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.