Οριστικά τρίτος, με μεινονέκτημα με Λαμποράλ ο Παναθηναϊκός

Written by  Απρ 08, 2016

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στην Πόλη από την Αναντολού Εφές με 91-86 τερματίζοντας οριστικά τρίτος στον όμιλό του και θα αντιμετωπίσει την Λαμποράλ Κούτσα στα play off με μειονέκτημα έδρας με στόχο την πρόκριση στο Final Four.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με εκπληκτικά ποσοστά από την περιφέρεια στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, διατηρώντας ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη, ωστόσο, στη συνέχεια, κατέρρευσαν επιθετικά, εγκλωβίστηκαν στη βελτίωση της τουρκικής άμυνας, ήταν άστοχοι και τελικά γνώρισαν την ήττα που δεν τους επιτρέπει να ελπίζουν σε στραβοπάτημα της Λοκομοτίβ Κουμπάν για να τερματίσουν δεύτεροι και να πάρουν εκείνοι το πλεονέκτημα έδρας.

Η πρώτη περίοδος ήταν για τον Παναθηναϊκό εντυπωσιακή, όταν και βρέθηκε να προηγείται με 17-32 και έδειχνε αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητές του για το πλεονέκτημα της έδρας.

Η επίθεσή του πετούσε «φωτιές», ενώ με τον Καλάθη να οργανώνει άψογα το παιχνίδι του κατάφερνε να διατηρεί ένα διψήφιο προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Η Αναντολού Εφές, ωστόσο, έπαιζε για το γόητρό της και δεν ήθελε να αποχαιρετήσει μια ούτως ή άλλως απογοητευτική της εμφάνιση με ήττα. Με την άμυνά της να βελτιώνεται στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε σταδιακά τη διαφορά και με ένα σερί 8-0 σε ένα δίλεπτο, πέρασε μπροστά με 77-76 στο 35’ διεκδικώντας ως το τέλος τη νίκη.

Το καθαρό μυαλό έλειψε από τον Παναθηναϊκό σε αυτά τα τελευταία λεπτά  που τελικά γνώρισε την ήττα με 91-86 και πλέον τερματίζει οριστικά τρίτος και θα βρεθεί απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση με  μειονέκτημα έδρας για την πρόκριση στο Final Four.

Ο Νικ Καλάθης έκανε μια μεγάλη εμφάνιση, «αγγίζοντας» το triple-double με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Τζέημς Γκιστ και ο Έλλιοτ Γουίλιαμς που είχαν από 14 πόντους και οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με 10 πόντους ο καθένας.

Από την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που έπαιξε για το γόητρό της, ο Ντάριο Σάριτς είχε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Τσεντί Οσμάν είχε 12 πόντους και ο Τόμας Ερτέλ είχε 9 πόντους με 9 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 36-35, 64-59, 83-78

Αναντολού Εφές(Ίβκοβιτς): Τάιους 10, Μπαλμπάι, Μπράουν 11, Οσμάν 12, Μπατούκ 7, Σάριτς 15, Κορκμάζ 3, Γκρέιντζερ, Ερτέλ 9, Ντίμπλερ 13, Ντάνστον 11, Ντουμπλιερίογλου

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 6, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 10, Φώτσης, Ραντούλιτσα 10, Φελντέιν 5, Διαμαντίδης 14, Γκιστ 14, Καλάθης 14, Κούζμιτς 1, Γουίλιαμς 14, Χάντερ 2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.