Η «Μπάρτσα» απέκλεισε τον Ολυμπιακό, πέρασε η Ρεάλ, δεύτερη η Λαμποράλ

Written by  Απρ 08, 2016

Η νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ζαλγκίρις Κάουνας απέκλεισε οριστικά τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια της Ευρωλίγκα, η Ρεάλ Μαδρίτης «έσωσε» την παρτίδα στο τέλος με την νίκη της επι της Χίμκι και η Μπάμπεργκ έπαιξε για το γόητρο και την ιστορία της, στέλνοντας την Λαμποράλ Κούτσα με πλεονέκτημα έδρας πάνω στον Παναθηναϊκό στα play off.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να μην έθελξε με την εμφάνισή της, ωστόσο, πήρε τη νίκη με 59-66 από την Ζαλγκίρις Κάουνας, τερμάτισε στην Τρίτη θέση του έκτου ομίλου και θα αγωνιστεί με μειονέκτημα έδρας στα play off απέναντι στην Λοκομοτιβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ ταυτόχρονα, απέκλεισε οριστικά τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το παιχνίδι ήταν κακό σε ποιότητα, με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν εύκολα σκορ και στο τέλος οι Καταλανοί ήταν αυτοί που πανηγύρισαν, αφήνοντας την ελληνική ομάδα με την πίκρα του αποκλεισμού. Ο Πάου Ρίμπας ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα με 14 πόντους, όμως, ο κορυφαίος ήταν ο Τζόι Ντόρσεϊ με 12 πόντους και 13 ριμπάουντ συμβάλοντας σημαντικά στην επίτευξη του στόχου για την ομάδα του Πασκουάλ. Από την Ζαλγκίρις που τερμάτισε με το χειρότερο ρεκόρ στο Top 16, ο Κάσπαρς Βεντσβάγκαρς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 14 πόντους και ο Παούλιους Γιανκούνας είχε 11 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήθελε να παίξει με την τύχη της και με τη νίκη της με 83-70 επί της Χίμκι πήρε το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο από τον έκτο όμιλο για τα play off όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Φενερμπαχτσέ. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν το προβάδισμα από την αρχή της αναμέτρησης και έδωσαν στους εαυτούς τους το δικαίωμα να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τον τίτλο τους. Ο Τζέι Σι Κάρολ με 23 πόντους οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να κάνει ένα μεγάλο double-double με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Από την Χίμκι, ο Ταϊρίς Ράις είχε 24 πόντους και ο Πέτερι Κόπονεν είχε 13 πόντους, αλλά δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα τους στην απόλυτη υπέραση.

Η Μπάμπεργκ αγωνίστηκε για τις τελευταίες ελπίδες της για την πρόκριση, αλλά και το γόητρό της κι έστω κι αν η νίκη τη Μπαρτσελόνα της μηδένισε τις ελπίδες, η νίκη της επί της Λαμποράλ Κούτσα την με 89-69 την βοήθησε να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι και να αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έπιασε από το «λαιμό» την ισπανική ομάδα και επικράτησε πολύ εύκολα, με την Λαμποράλ να τερματίζει οριστικά δεύτερη και να περιμένει πια τον Παναθηναϊκό με πλεονέκτημα έδρας στα play off. Ο Ντάνιελ Τάις με 21 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Ντάριους Μίλλερ με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Νίκος Ζήσης με 7 πόντους και 9 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι της γερμανικής ομάδας, ενώ ο Γιάκα Μπλάζιτς ήταν ο κορυφαίος με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ, με τους Άνταμ Χανγκά, Γιάννη Μπουρούση και Ντάριους Άνταμς να συμπληρώνουν από 11 πόντους.

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.