Με σόου από Σλούκα και Τεόντοσιτς το 1-0 για Φενέρ και ΤΣΣΚΑ

Written by  Απρ 12, 2016

Οι έδρες μίλησαν στους πρώτους προημιτελικούς της Ευρωλίγκας με τις Φενερμπαχτσέ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παίρνουν τις πρώτες νίκες με στόχο την πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης. Η τουρκική ομάδα επικράτησε της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης με κορυφαίο τον Κώστα Σλούκα, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πήρε δύσκολη νίκη επί του μαχητικού Ερυθρού Αστέρα.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, η Φενερμπαχτσέ επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 75-69 σε μια πολύ σπουδαία αναμέτρηση και έκανε το 1-0 στην σειρά των play off. Οι γηπεδούχοι μπροστά στο κοινό τους έκαναν μεγάλη εμφάνιση και με ηγέτη τον Έλληνα διεθνή γκαρντ που επέστρεψε ολοκληρωτικά από τον τραυματισμό του, έκαναν το πρώτο βήμα για το Final Four. Ο Κώστας Σλούκας σημείωσε 17 πόντους και μαζί με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που είχε επίσης 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ και τον Έκπε Γιούντο που είχε 10 πόντους και 7 ριμπάουντ, οδήγησαν την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη νίκη. Για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, ο Φελίπε Ρέγες είχε 13 πόντους και 6 ριμπάουντ και οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Σέρχιο Γιουλ είχαν από 12 πόντους.

 Ο Ερυθρός Αστέρας αποδείχθηκε πολύ σκληρός αντίπαλος, ωστόσο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να επικρατήσει στο τέλος με 84-74 και να κάνει το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών. Αυτό που έμεινε παρ’ όλα αυτά από την αναμέτρηση είναι ότι θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά, καθώς επίσης και τα παράπονα των φιλοξενούμενων από τη διαιτησία στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης. Ο Μίλος Τεόντοσιτς βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στην πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζεται για να προκριθεί στο Final Four. Με τα 4/5 τρίποντα που σημείωσε, μάλιστα, έφτασε τα 382 στη διοργάνωση και πέρασε στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας τον Γιάκα Λάκοβιτς. Μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Κάιλ Χάινς με 21 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Νάντο Ντε Κολό, μπορεί να σκόραρε μόλις 7 πόντους, αλλά είχε 10 ασίστ, βοηθώντας σημαντικά στην νίκη της ρωσικής ομάδας. Από τον αξιόμαχο Ερυθρό Αστέρα, που έδειξε ότι μόνο εύκολη λεία δεν θα είναι για την ΤΣΣΚΑ, ο Στέφαν Γιόβιτς και ο Κουίνσι Μίλλερ είχαν από 14 πόντους.

Τα δυο ζευγάρια θα συναντηθούν ξανά την Πέμπτη για τους δεύτερους αγώνες των σειρών με τους γηπεδούχους να επιδιώκουν τις δεύτερες νίκες που θα τους φέρουν ένα βήμα από την πρόκριση στο Final Four και τους φιλοξενούμενους να αναζητούν το break.

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.