Η Φενέρ διέσυρε τους Πρωταθλητές Ευρώπης, «άγγιξε» το θαύμα ο Ερ. Αστέρας

Written by  Απρ 14, 2016

Η Φενερμπαχτσέ διέλυσε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο προημιτελικό αγώνα και παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό μπάσκετ πήρε τη νίκη με 100-78, έκανε το 2-0 στη σειρά και πλέον βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν την πρόκρισή της στο Final Four της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπιασε καταπληκτική απόδοση, «χτύπησε» από νωρίς αλύπητα τους φιλοξενούμενους και έφτασε ακόμα και σε διαφορά 31 πόντων (91-60 στο 36’), παρασύροντας τους φιλάθλους της σε ένα παραλήρημα πανηγυρισμών.

Η Φενερμπαχτσέ είχε αρκετούς παίκτες σε μεγάλη μέρα με τον Έκπε Γιούντο με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ, τον Νίκολα Κάλινιτς με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, τν Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ και τον Μπόμπι Ντίξον με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ να ξεχωρίζουν.

Από την Ρεάλ Μαδρίτης που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει αυτή τη θλιβερή για την Ιστορία της νίκη και να συγκεντρωθεί γιατί πλέον πρέπει να κάνει την απόλυτη υπέρβαση για να προκριθεί στο Final Four, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν ο μόνος που  διασώθηκε με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Η σειρά πλέον μεταφέρεται στη Μαδρίτη με την Φενερμπαχτσέ να θέλει να κάνει το breakγια να πάρει την πρόκριση και την Πρωταθλήτρια Ευρώπης να μην έχει περιθώρια ήττας αν θέλει να υπερασπιστεί το στέμμα της.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 54-29, 76-48, 100-78

Ο Ερυθρός Αστέρας «άγγιξε» τη μεγάλη έκπληξη, καθώς έφτασε μια ανάσα από το breakστην Μόσχα, όμως, στο τέλος ο Στέφαν Γιόβιτς υπέπεσε σε μοιραίο λάθος και έτσι η ΤΣΣΚΑ πήρε μια αγχωτική νίκη με 77-76, ανάσανε βαθιά και έκανε το 2-0 που τη φέρνει σε θέση ισχύος για την πρόκριση στο FinalFour.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς παρουσιάστηκε απόλυτα διαβασμένη, είχε καθαρό μυαλό, εξουδετέρωσε τα ατού της ρωσικής ομάδας και λίγο έλειψε να τα καταφέρει και θα το είχε πετύχει, αν ο κορυφαίος μέχρι εκείνη τη στιγμή Γιόβιτς δεν έκανε βήματα στα 2’’ στερώντας στην ομάδα του την ευκαιρία να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1.

Μέχρι εκείνο το σημείο, ο γκαρντ των φιλοξενούμενων είχε 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του μαζί με τον Τάρενς Κίνσεϊ που είχε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που εγκλωβίστηκε σε χαμηλές επιδόσεις, αλλά στο τέλος ανέπνευσε με ανακούφιση, ο Νάντο Ντε Κολό είχε 13 πόντους, όσους και ο Κόρι Χίγκινς.

Η ρωσική ομάδα χρειάζεται πλέον μόλις μια νίκη για να προκριθεί στο FinalFour, ωστόσο, η απόδοσή της σε αυτόν τον δεύτερο αγώνα της σειράς των προημιτελικών είναι ένα ηχηρό «καμπανάκι» πως το έργο της στο Βελιγράδι απέναντι στο θερμό κοινό του Ερυθρού Αστέρα, μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 44-48, 63-60, 77-76

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.