Τρίτη θέση με χαμόγελα για Λοκομοτίβ και Μπαρτζώκα

Written by  Μάι 15, 2016

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν επικράτησε στον μικρό τελικό του Final Four της Ευρωλίγκας της Λαμποράλ Κούτσα με 75-85 και τερμάτισε στην τρίτη θέση, ολοκληρώνοντας μια ονειρεμένη χρονιά με ένα πλατύ χαμόγελο, όπως δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

 

Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού στο πρώτο Final Four της ιστορίας της, έπαιξε πολύ όμορφο μπάσκετ και στο τέλος αντάμειψε τους φιλάθλους της που γέμισαν όμορφα χαμόγελα και ωραίες εικόνες τα κερκίδες, πανηγυρίζοντας μια σημαντική στιγμή για την Λοκομοτίβ.

Από την άλλη, η Λαμποράλ Κούτσα δεν έδειξε να έχει διάθεση πέρα από το πρώτο ημίχρονο για να διεκδικήσει κάτι και έμεινε με την συμμετοχή σε μια χρονιά που επίσης την βοήθησε να κερδίσει πολλούς φιλάθλους με το όμορφο θέαμα, το ομαδικό πνεύμα και την προσήλωση στο πλάνο του προπονητή της, στοιχεία που την οδήγησαν στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της σεζόν.  

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένες το παιχνίδι, κυρίως εξαιτίας της απογοήτευσης από την αποτυχία να προκριθούν στον τελικό, ωστόσο, μόλις βρήκαν ρυθμό, προσέφεραν όμορφο θέαμα και στα δυο πλευρές του παρκέ.

Με το απρόβλεπτο παιχνίδι της η Λοκομοτίβ Κουμπάν έτρεξε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και βρίσκοντας μακρινά σουτ πήρε μια μικρή διαφορά που την έφερε μπροστά στο τέλος της πρώτης περιόδου με 16-20.

Στη συνέχει, η Λαμποράλ Κούτσα με ηγέτη τον Ντάριους Άνταμς που έπαιζε απελευθερωμένα και χωρίς κανένα άγχος για το αποτέλεσμα, ισορρόπησε την κατάσταση και πέρασε μπροστά στο ημίχρονο με 42-40.

Η ρωσική ομάδα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, πίεσε καλύτερα, έτρεξε περισσότερο, ενώ με «όπλο» το μακρινό σουτ, αλλά και την είσοδο του Σίγνκλετον που ήταν αρκετά ορεξάτος, εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Γιάννη Μπουρούση λόγω ενός προβλήματος που ένιωσε στον αυχένα, πήρε τη μάχη της ρακέτας και δημιούργησε μια διαφορά 9 πόντων (50-59) που στο τέλος του δεκαλέπτου την έφερε μπροστά με 53-61.

Με συνεχόμενους πόντους από τον Ματ Τζάνινγκ και με την Λοκομοτίβ να «ζεσταίνεται» για τα καλά από την περιφέρεια, η διαφορά εκτοξεύθηκε με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου στο +16 (53-69) και η πορεία του μικρού τελικού είχε πια προδιαγραφεί.

Στο χρόνο που απέμενε, η Λοκομοτίβ ξεδίπλωσε το ταλέντο της στο παρκέ, με ηγέτη τον Ράιαν Μπρόκχοφ ανέβασε τη διαφορά ακόμα και στο +20 (65-85) και έκτοτε χαλάρωσε, παίρνοντας τελικά τη νίκη γοήτρου με 75-85 ολοκληρώνοντας μια ονειρεμένη χρονιά με το χάλκινο μετάλλιο στο πρώτο Final Four της ιστορίας της.

Ο Ράιαν Μπρόκχοφ έκανε μεγάλο παιχνίδι με 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο, συγκεντρώνοντας 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ σπουδαία εμφάνιση είχαν για την Λοκομοτίβ, ο Μάλκολμ Ντιλέινι, με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα και 4 λάθη, και οι Κρις Σίνγκλετον και Βίκτορ Κλαβέρ με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ έκαστος.

Ο Ντάριους Άνταμς ήταν ο μόνος που είχε διάθεση για την Λαμποράλ σημειώνοντας 25 πόντος με 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Ντάβις Μπέρτανς σημείωσε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 42-40, 53-61, 75-85

Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέημς 2, Ντιοπ Μ., Κοσέρ, Πλάνινιτς 5,  Χάνγκα 3, Μπουρούσης 5, Μπλάζιτς 8, Ντιοπ Ι. 4, Τιγί 7, Άνταμς 25, Κορμπάτσο 3, Μπέρτανς 13

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 21, Σίνγκλετον 10, Ντρέιπερ 2, Κλαβέρ 10, Μπίκοφ, Τζάνινγκ 10, Κολιούσκχιν, Μπαλάσοφ, Βορόνοφ, Ζούμπκοφ 11, Μπρόκχοφ 21

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.