Η μορφή της Turkish Airlines Euroleague 2016-17

Written by  Οκτ 12, 2016

Η Ευρωλίγκα 2016-17 ξεκινά σε λίγες ώρες με την Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ολυμπιακό να αναβιώνουν την ιστορική πρώτη αναμέτρηση όταν πριν από 16 ολόκληρα χρόνια έκανε την εμφάνισή της η νέα τότε διοργάνωση. Όλες οι αλλαγές στη μορφή της νέας Ευρωλίγκας.

Η Turkish Airlines Euroleague 2016-17 ανοίγει αυλαία με ανανεωμένο πρόσωπο και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα που δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει αυτό του μαγικού κόσμου του NBA. Πολλές και σημαντικές οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν, άλλες έχοντας τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων, άλλες με την αναμονή της εφαρμογής τους και άλλες δημιουργώντας τον φόβο του αγνώστου.

Η βασικότερη από όλες τις αλλαγές είναι το γεγονός ότι πλέον οι ομάδες από 24 μειώθηκαν σε 16, οι οποίες, έχουν μάλιστα υπογράψει και δεκαετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Λίγκα. Οι ομάδες που θα αποτελούν τη νέα Ευρωλίγκα είναι οι εξής:

Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Μπάμπεργκ (Γερμανία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Νταρουσάφακα (Τουρκία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Γαλατασαράι (Τουρκία)

Μπασκονία Λαμποράλ (Ισπανία)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Ολυμπιακός (Ελλάδα)

Παναθηναϊκός (Ελλάδα)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Ούνικς Καζάν (Ρωσία)

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπάρχει η πρώτη φάση που συνήθως χρησίμευε στις περισσότερες ομάδες για να… μονταριστούν ενόψει του Top 16. Αντίθετα, οι ομάδες θα αγωνιστούν σε ένα μεγάλο Πρωτάθλημα συνολικά 30 αγωνιστικών, στο διάστημα της οποίας θα δώσουν όλοι εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις με όλους. Το Πρωτάθλημα αυτό θα διαρκέσει έως τις 7 Απριλίου 2017.

Οι πρώτες οκτώ ομάδες θα αγωνιστούν στα play off της διοργάνωσης από τις 18 Απριλίου ως τις 2 Μαΐου με την πρόκριση στο Final Four να κρίνεται στις τρεις νίκες.

Οι υπόλοιπες οκτώ δεν θα απορροφηθούν από το Eurocup, όπως συνέβαινε μέχρι πέρσι, αλλά θα τερματίσουν εκεί την ευρωπαϊκή τους πορεία.  

Το Final Four 2017, όπως έχει ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί στο «Sinan Erdem Dome» της Κωνσταντινούπολης στις 19-21 Μαΐου.

Όπως είναι φυσικό, πρόκειται για μια μακρά και επίπονη διοργάνωση, στο τέλος της οποίας, βεβαίως, όσες ομάδες φτάσουν θα έχουν αυξήσει κατά ένα πολύ σημαντικό ποσοστό τα κέρδη από τη συμμετοχή τους.

Επιπλέον, όλες οι ομάδες θα έχουν την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν όλους τους πιθανούς τους αντιπάλους, ενώ είναι σαφές πως περιθώρια για απώλειες υπάρχουν ελάχιστα, αφού με μια τέτοια μορφή, κάθε ήττα εκτός προγράμματος μπορεί να αποβεί μοιραία για την συνέχεια της κάθε ομάδας.

Τα ψέματα τελείωσαν λοιπόν! Ας αρχίσει το θέαμα!

 

Πηγή: Euroleague Basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.