Φόβος και τρόμος με το «καλημέρα» η ΤΣΣΚΑ

Written by  Οκτ 14, 2016

Τις προθέσεις της να υπερασπιστεί τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης έδειξε από την πρεμιέρα στη νέα Ευρωλίγκα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που πέρασε εντυπωσιακά από την έδρα της Γαλατασαράι. Φανταστικό θέαμα προσέφεραν Αρμάνι Μιλάνο και Μακάμπι Τελ Αβίβ, «παρθενική» νίκη για την Νταρουσάφακα.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδειξε από την πρώτη κιόλας εμφάνισή της στη νέα σεζόν ότι όποιος εποφθαλμιά να της πάρει τον τίτλο θα πρέπει να παλέψει πάρα πολύ σκληρά και το απέδειξε με εμφατικό τρόπο απέναντι στην Γαλατασαράι, από την έδρα της οποίας πέρασε σαν σίφουνας με το τελικό 84-109, κάνοντας, μάλιστα, ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη μπήκαν σεληνιασμένοι στο γήπεδο και με οδηγό έναν εξωπραγματικό Μίλος Τεόντοσιτς έκαναν επίδειξη ισχύος απέναντι στην φιλόδοξη, αλλά ανήμπορη να αντιδράσει τουρκική ομάδα.

Ο Σέρβος γκαρντ που διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του έκανε ένα εντυπωσιακό double-double με 20 πόντους, 2 ριμπάουντ και 11 ασίστ και μαζί με τον Νάντο Ντε Κολό, που σημείωσε 20 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ έδειξαν ότι και φέτος θα αποτελέσουν ένα «καυτό» δίδυμο που θα προκαλεί τρόμο σε όλες τις ευρωπαϊκές έδρες.

Από την Γαλατασαράι, ο Σινάν Γκιουλέρ σημείωσε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Άλεξ Τάιους είχε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-27, 45-57, 71-81, 84-109

Το παιχνίδι της βραδιάς έγινε στο Μιλάνο, όπου η γηπεδούχος Αρμάνι πήρε τη νίκη απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ με 99-97 με τις δυο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο σκορ και θέαμα.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα με την ιταλική ομάδα στο τέλος να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη στον φετινό Μαραθώνιο.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ρίκι Χίκμαν με 22 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Μίλαν Μάτσβαν είχε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Μίροσλαβ Ραντούλιτσα πρόσθεσε 15 πόντους.

Από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η εντυπωσιακή εμφάνιση του Άντριου Γκάουντελοκ δεν ήταν αρκετή για να της χαρίσει τη νίκη. Ο Αμερικανός είχε 27 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, «τινάζοντας» το σύστημα αξιολόγησης, όπου συγκέντρωσε 33 βαθμούς. Καλή παρουσία είχε και ο Ντέβιν Σμιθ με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 44-44, 72-65, 99-97

Παρά το γεγονός ότι η Νταρουσάφακα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 16 πόντους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα (46-30) κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρώτη της νίκη στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα με 70-73.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ που φιλοδοξεί να γίνει η νέα δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τον Γουίλ Κλίμπουρν που σημείωσε 19 πόντους, ενώ ο Άντριεν Μόερμαν έκανε double-double με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Από τους γηπεδούχους που έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα στη διοργάνωση, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Όγκνιεν Κούζμιτς έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Μάρκο Γκουντούριτς είχε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 44-30, 52-46, 70-73

 

 

Φωτό: Euroleague Basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.