Πέρασε από την Ισπανία η Φενερμπαχτσέ, μεγάλες νίκες για Ερ. Αστέρα, Ζαλγκίρις

Written by  Οκτ 22, 2016

Η Ευρωλίγκα είναι εδώ και δείχνει πως θα είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα μέχρι το τέλος της. Αυτό έδειξαν οι αναμετρήσεις της δεύτερης ημέρας της δεύτερης αγωνιστικής που έκρυβαν σπουδαία παιχνίδια και δυνατές συγκινήσεις. Μεγάλο «διπλό» της Φενερμπαχτσέ στην έδρα της Μπαρτσελόνα, εκπληκτική ανατροπή του Ερυθρού Αστέρα και νίκη επί της Γαλατασαράι, πρώτη νίκη για Ζαλγκίρις.

Το μεγάλο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής ήταν αναμφισβήτητα αυτό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα με την Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι δυο ομάδες ξεδίπλωσαν στο παρκέ τις μεγάλες τους αρετές, με την τουρκική ομάδα να παίρνει στο τέλος τη νίκη χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Κώστα Σλούκα που δείχνει πως στον δεύτερο χρόνο του υπό τις οδηγίες του κορυφαίου προπονητή της Ευρώπης είναι έτοιμος για μια μεγάλη χρονιά.

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ είχε 15 πόντους και 4 ασίστ, με τις οποίες ξεπέρασε τις 300 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα και ήταν ο κορυφαίος της μεγάλης νίκης της ομάδας του. Κοντά του, ο Μπόμπι Ντίξον με 15 πόντους και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 12 πόντους και 4 ασίστ.

Για την Μπαρτσελόνα που είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, ο κορυφαίος Ταϊρίς Ράις είχε 19 πόντους με 6 ασίστ, όμως, αστόχησε στην τελευταία επίθεση που θα χάριζε τη νίκη στην ομάδα του. Καλή εμφάνιση και από τον Στράτο Περπέρογλου με 14 πόντους, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αγωνίστηκε για 19:00 και είχε 7 πόντους και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 36-40, 51-53, 72-73

Ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε δυο φορές και κατάφερε να πάρει μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Γαλατασαράι με 83-85 και άφησε την τουρκική ομάδα χωρίς νίκη μετά από δυο αγωνιστικές.

Παρ’ όλο που η Γαλατασαράι ξεκίνησε πολύ δυνατά και έχτισε από νωρίς μεγάλες διαφορές (30-17 στο δεκάλεπτο) η σερβική ομάδα αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο και έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο ημίχρονο, δείχνοντας πως θα αποδειχθεί «σκληρό καρύδι» για τους γηπεδούχους.

Ο έλεγχος του παιχνιδιού πέρασε στα χέρια των παικτών του Ερυθρού Αστέρα που προηγήθηκε με 52-65, η Γαλατασαράι αντέδρασε με τον Όστιν Ντέι να σκοράρει 15 συνεχόμενους πόντους ως το 67-67 και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι ως το τέλος, όπου οι φιλοξενούμενοι με σερί 0-5 στα τελευταία δευτερόλεπτα, επέστρεψαν από το 83-80 και πήραν την μεγάλη νίκη με 83-85.

Κορυφαίος ο Μάρκο Σιμόνοβιτς που έκανε ρεκόρ καριέρας με 23 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Στέφαν Γιόβιτς με 14 πόντους και 9 ασίστ και Όγκνιεν Κούζμιτς με 11 πόντουςκαι 7 ριμπάουντ.

Για τους γηπεδούχους που έμειναν χωρίς νίκη για δεύτερο παιχνίδι, ο Όστιν Ντέι είχε συνολικά 24 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Άλεξ Τάιους 19 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 47-47, 67-69, 83-85

Την πρώτη της νίκη πέτυχε η Ζαλγκίρις Κάουνας που επικράτησε δύσκολα της Μπασκονία με 78-73 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λίο Βέστερμαν.

Η ισπανική ομάδα ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όμως, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έδειξε αντανακλαστικά, ανέκτησε τον έλεγχο και στο τέλος ήταν εκείνη που έφτασε στη νίκη.

Ο Λίο Βέστερμαν είχε 20 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Μπροκ Μότουμ είχε 12 πόντους για τους νικητές, ενώ από την Μπασκονία ο Άνταμ Χανγκά είχε 18 πόντους με 4 ασίστ και ο Αντρέα Μπαρνιάνι 17 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 34-40, 61-61, 78-73

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.