Ο Ερυθρός Αστέρας «γκρέμισε» τη Μπαρτσελόνα, αήττηση συνεχίζει η Φενερμπαχτσέ

Written by  Οκτ 26, 2016

Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε ο Ερυθρός Αστέρας απέναντι στη Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αήττητη συνεχίζει η Φενερμπαχτσέ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, πρώτη νίκη για την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ερυθρός Αστέρας έδειξε πως αποτελεί μια πολύ καλή ομάδα με δυνατή έδρα και αυτό το έμαθε πολύ καλά η Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα την οποία νίκησε με 76-65 για να φτάσει στη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση.

Παρ’ όλο που οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ πιο δυνατά την αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 9-16, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με ένα εκπληκτικό 31-15 στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήραν προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης για να φτάσουν σε μια πολύ μεγάλη νίκη.

Ο Μάρκο Γκούντουριτς ήταν ο κορυφαίος για τους Σέρβους με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Μάρκο Σιμόνοβιτς είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Για τη Μπαρτσελόνα που ξεκίνησε τη διοργάνωση με δυο ήττες σε τρεις αναμετρήσεις, ο Μπραντ Όλεσον ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Βίκτορ Κλαβέρ έκανε double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 40-31, 60-48, 76-65

Ο Κώστας Σλούκας έκανε εκπληκτικό παιχνίδι και οδήγησε τη Φενερμπαχτσέ στην νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας με 82-68 και παρέμεινε αήττητη μετά από τρεις αγωνιστικές.

Ο Έλληνας γκαρντ είχε 8 πόντους και 11 ασίστ και ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της νίκης της τουρκικής ομάδας. Ο Έκπε Γιούντο είχε 14 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Γιαν Βέσελι είχε επίσης 14 πόντους και 3 ριμπάουντ για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος πλήγωσε τον καλό του φίλο και πρώην παίκτη του, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Για την ομάδα του άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού, ο Λέο Βέστερμαν ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους και ο Μπροκ Μότουμ είχε 14.

Τα δεκάλεπτα: 28-24, 44-37, 63-56, 82-68

Την πρώτη της νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα σημείωσε η Μακάμπι Τελ Αβίβ που επικράτησε έπειτα από ένα χορταστικό παιχνίδι της Γαλατασαράι με 98-92 και την άφησε χωρίς νίκη έπειτα από τρεις αγωνιστικές.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, καθώς καμία ομάδα δεν κατάφερνε να πάρει κεφαλι στο σκορ, όμως, στο τέλος, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν και έκαναν μια καινούρια αρχή έπειτα από ένα άσχημο ξεκίνημα στη σεζόν.

Ο Σόνι Γουίμς είχε 23 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Ντέβιν Σμιθ είχε 17 πόντους, όσους και ο Κόλτον Άιβερσον που ηγήθηκαν της ισραηλινής ομάδας.

Για την Γαλατασαράι που ακόμα αναζητά την πρώτη της νίκη, ο Τζάστιν Ντέτμον είχε 22 πόντους, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ είχε 18 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 44-47, 69-65, 98-92

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.