Τετράδα με νίκη από την… φανέλα

Written by  Δεκ 23, 2016

Σε ένα συγκλονιστικό από πλευράς σασπένς παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του, ωστόσο, στο τέλος έβγαλε το χαρακτήρα νικητή που έχει η βαριά φανέλα και η ιστορία του και επικράτησε της πολύ φορμαρισμένης Μπασκόνια με 69-68, ανεβαίνοντας στο 9-5 και συμμετέχοντας στον… συνωστισμό που επικρατεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι «πράσινοι» έκαναν ίσως το χειρότερο φετινό εντός έδρας παιχνίδι τους, έχοντας πολύ άσχημα ποσοστά στην επίθεση (8/26 τρίποντα, 17/29 βολές), με αποτέλεσμα να χάσουν κατά κράτος τη «μάχη» των ριμπάουντ (22 έναντι 40 των φιλοξενούμενων), όμως, επέδειξαν εξαιρετική προσήλωση στην άμυνα, καταφέρνοντας να κάνουν 11 κλεψίματα και να αναγκάσουν τους αντιπάλους τους σε 19 συνολικά λάθη για να φτάσουν τελικά στη νίκη.

Ο Νικ Καλάθης οργάνωσε και πάλι εξαιρετικά το παιχνίδι της ελληνικής ομάδας και, μαζί με τον Κρις Σίνγκλετον και τον Μάικ Τζέημς που «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του, ήταν οι σημαντικότεροι συντελεστές στην σπουδαία νίκη του «τριφυλλιού» που το βάζει δυναμικά στην διεκδίκηση μιας θέσης που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε άστοχος το παιχνίδι, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μπασκόνια για να προηγηθεί με 0-6, όμως, με την άμυνα να βρίσκει τις ισορροπίες της, έφερε το παιχνίδι στα ίσια και πέρασε μπροστά με 9-8 στο 5’.

Ο Κρις Σίνγκλετον μπήκε «καυτός» στο πρώτο δεκάλεπτο και με 19 δικούς του πόντους οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε ένα σημαντικό προβάδισμα με 27-18 που του έδωσε τον έλεγχο του παιχνιδιού σε αυτό το ξεκίνημά του.

Η Μπασκόνια με σερί 0-9 επέστρεψε πολύ γρήγορα στο ματς και έδειξε ότι είναι μια πολύ δυσκολοκατάβλητη ομαδα, ενώ με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του και να είναι αρκετά άστοχος στις επιλογές του, οι φιλοξενούμενοι που κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (9 έναντι 23) προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 37-41.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πολλά νεύρα και για τις δυο ομάδες, με τη Μπασκόνια να ανεβάζει τη διαφορά στο +9 (38-47 στο 23’), όμως, ο Παναθηναϊκός δεν της επέτρεψε να ξεφύγει περισσότερο, μείωσε τη διαφορά στο καλάθι και τελικά το τρίτο δεκάλεπτο έληξε όπως και το δεύτερο, με την ισπανική ομάδα να προηγείται με 55-59.

Το παιχνίδι πήγε μέχρι το τέλος στις λεπτομέρειες με τον Παναθηναϊκό να έχει ανακτήσει ένα οριακό προβάδισμα, αλλά να μη μπορεί να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας.

Ο Μάικ Τζέημς έκανε το 69-66 στα 01:55, ο Ροντρίκ Μπομπουά μείωσε σε 69-68 με δυο εύστοχες βολές στα 01:38, οι δυο ομάδες έχασαν εκατέρωθεν ευκαιρίες να σημειώσουν κάποιο πόντο και η Μπασκόνια βρέθηκε με τη μπάλα στα χέρια για μια επίθεση μόλις 15’’ πριν το τέλος.

Η εξαιρετική άμυνα του Καλάθη πάνω στον Μπομπουά δεν επέτρεψε στον Γάλλο καν να ολοκληρώσει την επίθεση και ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη που τον φέρνει στο 9-5 μαζί με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Φενερμπαχτσέ, Ολυμπιακό, Μπασκόνια.

Ο Κρις Σίγνκλετον ήταν ο αρχικός πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 23 πόντους και 5 ριμπάουντ, όμως, κορυφαίος όλων ήταν και πάλι ο Νικ Καλάθης που σημείωσε 14 πόντους, με 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ ο Μάικ Τζέημς απέναντι στην πρώην ομάδα του είχε 16 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Από τη Μπασκόνια, ο Τόρνικε Σενγκέλια είχε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Ιλιμάνε Ντιοπ έκανε double-double με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 37-41, 55-59, 69-68

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 23, Νίκολς 3, Ρίβερς 4, Τζέημς 16, Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς, Φελντείν 6, Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ, Μπουρούσης 3, Καλάθης 14

Μπασκονία (Αλόνσο): Λάρκιν 6, Πριχιόνι, Βόιτμαν 6, Χανγκά 12, Μπομπουά 11, Μπλάζιτς, Ντιοπ 10, Τιγί 4, Σενγκέλια 17, Μπάτινγκερ, Λουθ 2

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.