Ανώμαλη προσγείωση και τώρα… έρχονται ζόρια!

Written by  Ιαν 19, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έμεινε στη μεγάλη νίκη του στο ΣΕΦ και απέναντι στη Φενερμπαχτσέ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο γνωρίζοντας βαριά ήττα με 84-63 και όχι μόνο τον κρατά σε απόσταση από τις θέσεις που οδηγούν στο πλεονέκτημα, αλλά τον βάζει και σε περιπέτειες σε σχέση με την τελική θέση του στην κατάταξη.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν καθόλου καθαρό μυαλό, αγωνίστηκαν χωρίς επιθετικό πλάνο, αφήνοντας τα πάντα μόνο στις ατομικές εμπνεύσεις του Μάικ Τζέημς, έπαιξαν πολύ κακή άμυνα, έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (32 η Φενέρ, 21 ο Παναθηναϊκός) και τελικά εκτός από τη βαριά ήττα, έχασαν και τη διαφορά των 11 πόντων από την νίκη τους στην Αθήνα.

Πλέον, η ελληνική ομάδα υπολείπεται στην ισοβαθμία με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έπεσε στην 6η θέση με απολογισμό 10-8 και, περιμένει τα αποτελέσματα της αγωνιστικής για να δει αν θα ισοβαθμεί με την Νταρουσάφακα και τον Ερυθρό Αστέρα.

Η Φενερμπαχτσέ, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τον Έκπε Γιούντο που τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσε στη γάμπα, κατάφερε να καλύψει εκ των έσω το κενό του και να μη δείχνει πως η απουσία του αποτελεί πρόβλημα για το παιχνίδι της μέσα στη ρακέτα.

Η… καλή μέρα φάνηκε από το ξεκίνημα, όταν ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ από το πρώτο κιόλας λεπτό, όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-0 και έκτοτε προσπαθούσε μάταια να πλησιάσει στο τουρκικό καλάθι.

Μοναδική απειλή για την ομάδα του Ομπράντοβιτς ήταν ο Κρις Σίνγκλετον που ξεκίνησε με δυο εύστοχα τρίποντα, όμως, ο μονοδιάστατος τρόπος επίθεσης της ελληνικής ομάδας δεν δυσκόλευε τους γηπεδούχους να παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας.

Η Φενερμπαχτσέ έκανε ένα σερί 6-0 στο τέλος της πρώτης περιόδου και ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (27-16) δείχνοντας πως το βράδυ θα είναι δύσκολο για τους «πράσινους».

Το σερί συνεχίστηκε και έφτασε το 11-0 με τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 16 πόντους (32-16 στο 12’), ενώ με τους γηπεδούχους να κάνουν ό,τι θέλουν στο γήπεδο, έφτασε και το +20 (42-22) με την ελληνική ομάδα να πελαγοδρομεί μέσα στη μετριότητα.

Το ημίχρονο έληξε με 44-28 για την Φενερμπαχτσέ, με τον Παναθηναϊκό εκτός από την συνολικά κακή άμυνά του, δεν έπαιρνε σκορ από κανέναν παίκτη πέραν των Σίνγκλετον και Τζέημς που είχαν σημειώσει μαζί τους 21 πόντους της ομάδας τους.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η διαφορά έφτασε και πάλι τους 21 πόντους (54-33 στο 25’), με τον Παναθηναϊκό που στο μεταξύ έχασε και τον Κρις Σίνγκλετον με σφίξιμο στον μηριαίο, να είναι εξαιρετικά κακός για να μπορέσει να επιστρέψει, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 60-45 και τη Φενερ να κυριαρχεί σε όλο το γήπεδο.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς πόντο για περισσότερα από 4’ και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν για να κάνουν ένα σερί 10-0 και να εκτοξεύσουν τη διαφορά στους 25 (70-45) και το τελικό 84-63 να τους χαρίζει τόσο τη νίκη όσο και τη διαφορά στην ισοβαθμία και να μένουν στην 5η θέση και σε απόσταση, βολής από την τετράδα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της Φενέρ ήταν ο Μεχμέτ Ντουβερίογλου, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του και με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν καταλυτικός παράγοντας για τους γηπεδούχους. Μεγάλο παιχνίδι έκαναν επίσης ο Λουίτζι Ντατόμε με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Γιαν Βέσελι με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Κώστας Σλούκας που είχε 12 πόντους, με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο Μάικ Τζέημς με 25 πόντους ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του Παναθηναϊκού, ωστόσο, τις περισσότερες φορές δημιουργούσε μόνο για τον εαυτό του, ο Κρις Σίνγκλετον ήταν καλός μέχρι τον τραυματισμό του με 13 πόντους και ο Κέισι Ρίβερς ήταν άποντος στο πρώτο μέρος, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 44-28, 60-45, 84-63

Φενερμπαχτσέ (Ομπράντοβιτς): Μαχμούτογλου, Άντιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7, Μπένετ, Σλούκας 12, Νάναλι 10, Ουγκουρλού, Βέσελι 13, Κάλινιτς 6, Ντίξον 5, Ντουβερίογλου 13, Ντατόμε 6

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13, Νίκολς, Ρίβερς 11, Τζέημς 25, Φώτσης 1, Παππάς, Φελντείν 4, Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ 3, Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2

 

Φωτό: euroleague.net 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.