Δύσκολα ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ, ξέσπασε η Μπασκόνια

Written by  Ιαν 28, 2017

Καρδιοχτύπησαν, αλλά πήραν τις νίκες που χρειάζονταν για να παραμείνουν στην κορυφή η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ Μαδρίτης, ξέσπασε στη Μπαρτσελόνα η Μπασκόνια, ανεβαίνει και μπαίνει στο… παιχνίδι η Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα χρειάστηκε απέναντι στην Αναντολού Εφές, όμως, στο τέλος μίλησε η έδρα της και με τη νίκη της με 80-77 παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Με τον Μίλος Τεόντοσιτς να είναι εκτός για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, η οργάνωση του παιχνιδιού των Πρωταθλητών Ελλάδας έχανε πολύ σε ποιότητα και αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Εφές, μένοντας στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, ωστόσο, με την ήττα αυτή, παραμένει σε απόσταση από τις θέσεις της οκτάδας.

Ο Νάντο Ντε Κολό είχε 14 πόντους με 4 ασίστ, ο Κάιλ Χάινς έκανε double-double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Κόρι Χίγκινς είχε 11 πόντους για την ΤΣΣΚΑ, ενώ από την Αναντολού Εφές, ο Τομά Ερτέλ έκανε μεγάλο παιχνίδι με 24 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Τάιλερ Χάνεϊκατ είχε 16 πόντους με 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 42-35, 65-52, 80-77

Με φόρα από τη νίκη της επί του Ολυμπιακού, η Αρμάνι Μιλάνο πάλεψε σκληρά απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, οι Ισπανοί βρήκαν τρόπο να πάρουν τελικά την πολύ δύσκολη, όπως αποδείχθηκε, νίκη με 94-89 και να συνεχίσουν ισόβαθμοι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η αναμέτρηση κρίθηκε στα τελευταία δύο λεπτά, όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βγάλουν κάποιες μεγάλες άμυνες και να δημιουργήσουν μια διαφορά ασφαλείας, που τους χάρισε τελικά την πολύ μεγάλη νίκη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για ένα ακόμα παιχνίδι, ήταν ο Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους με 9 ασίστ, ο Λούκα Ντόντσιτς χάρισε άλλη μια μεγάλη βραδιά στο ενεργητικό του με 17 πόντους, ο Τζέισι Κάρολ είχε 16 πόντους και ο Γκουστάβο Αγιόν σημείωσε 10 πόντους με 8 ριμπάουντ για την Ρεάλ.

Από την Αρμάνι που έδειξε πολύ καλό πρόσωπο τις δυο τελευταίες αγωνιστικές, ο Κρούνοσλαβ Σίμον σταμάτησε στους 20 πόντους και ο Ζόραν Ντράγκιτς σημείωσε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 46-49, 69-73, 94-89

Μετά από δυο συνεχόμενες βαριές ήττες, η Μπασκόνια ξέσπασε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, την οποία νίκησε εύκολα με 79-93 και παρέμεινε στην 6η θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με τον Ερυθρό Αστέρα.

Οι Βάσκοι κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού απέναντι στην παραπαίουσα ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες αυτής της εβδομάδας, δείχνει να πετά «λευκή πετσέτα» στην όποια διεκδίκησή της για να πλησιάσει στην οκτάδα. Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα, μάλιστα, στο τέλος της αναμέτρησης άρχισαν να κουνούν μαντήλια στον Έλληνα προπονητή, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκειά τους για την εικόνα της ομάδας τους.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 25 πόντους (55-80) με τη Μπασκόνια να επιστρέφει στις επιτυχίες και στο 12-8 που την κρατά σε απόσταση αναπνοής από την 4η της βαθμολογίας Φενερμπαχτσέ.

Ο Σέιν Λάρκιν είχε 18 πόντους με 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, ο Τσέις Μπάτινγκερ είχε 15 πόντους και ο Άνταν Χανγκά είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ για τη Μπασκόνια, ενώ για την Μπαρτσελόνα, ο Ταϊρίς Ράις είχε 15 πόντους και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είχε 14 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 43-53, 63-83, 79-93

Μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ζαλγκίρις Κάουνας επικράτησε μιας ακόμα ομάδας που βρίσκεται στην πρώτη οκτάδα, αφού πέρασε και από την έδρα της Νταρουσάφακα με 66-69 και έστω και αργά δείχνει να ξαναβρίσκει την αγωνιστική της φόρμα.

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανέβηκε στο 8-12 έχοντας ως κορυφαίο τον Αουγκούστο Λίμα που σημείωσε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ. Αντίθετα, η Νταρουσάφακα έμεινε στο 10-10 και έχασε την ευκαιρία να ισοβαθμίσει με τον Παναθηναϊκό, μένοντας στην 8η θέση και με την απειλητική… ανάσα της Αναντολού Εφές πάντα πίσω της.

Κορυφαίος για την ομάδα του Ντέηβιντ Μπλατ, ο Μπραντ Γουαναμέικερ με 17 πόντους και 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 31-38, 49-55, 66-69

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.