Αφήνουν το όνομά τους για χάρη του ONE TEAM (vid)

Written by  Νοε 20, 2013

Το όνομά τους για χάρη του προγράμματος ONE TEAM και των Special Olympics θα… απαρνηθούν τα αστέρια των ομάδων της Ευρωλίγκα, κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο αγωνιστικών της διοργάνωσης.

 Όπως ανακοινώθηκε, όλοι οι παίκτες, ανάμεσα στους οποίους τα μεγαλύτερα αστέρια της διοργάνωσης, όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης, ο Ναβάρρο, ο Μπογκντάνοβιτς, ο Φερνάντεζ, ο Χάινς, ο Αζινγκά, ο Μίροτις, αντί για τα ονόματά τους, θα φορούν στη φανέλα τους το ONE TEAM, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών της έκτης αγωνιστικής.

Οι δύο επόμενες αγωνιστικές της Turkish Airlines Euroleague θα είναι αφιερωμένες στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης και τον στρατηγικό εταίρο Special Olympics, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια για τη χρήση του αθλητισμού για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με διανοητική αναπηρία .

Στο διάστημα 21 με 29 Νοεμβρίου, εκτός από τη συμμετοχή των αθλητών στο πρόγραμμα, θα φιλοξενηθούν στα γήπεδα, όπου θα διεξαχθούν αγώνες αθλητές των Special Olympics, ενώ στο κέντρο του γηπέδου οι πρέσβεις των ομάδων στο ONE TEAM και οι αρχηγοί τους θα διαβάζουν μηνύματα με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

"Όταν μιλάμε για κοινότητα, είμαστε Μία Ομάδα (One Team), δήλωσε ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Κάιλ Χάινς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία αποτελεί παγκόσμια πρέσβειρα του One Team. «Παλεύουμε για ένα τρόπαιο , αλλά ανεξάρτητα από τα χρώματα στις εμφανίσεις μας, είμαστε ενωμένοι για τις κοινωνίες μας».

Από το 2009 η Ευρωλίγκα έχει εργαστεί για να στηρίξει τις προσπάθειες των Special Olympics να αλλάξουν τις ζωές μέσα από τη δύναμη του αθλητισμού με την ενδυνάμωση των ατόμων με νοητική αναπηρία, την προώθηση της αποδοχής για όλους, δημιουργώντας διεθνώς κοινότητες κατανόησης και σεβασμού. Αυτή η συνεργασία ενισχύθηκε πριν από ένα χρόνο, όταν οι Special Olympics έγιναν Περήφανοι Συνεργάτες της One Team, το πρόγραμμα μέσω του οποίου 17 σύλλογοι της Ευρωλίγκας προσφέρουν στις τοπικές κοινότητες, ώστε να επιδράσουν θετικά σε ζητήματα που αφορούν κοινωνικά θέματα, όπως η κατάχρηση ουσιών, η ανισότητα των φύλων, η σωματική ή διανοητική αναπηρία και τα οικονομικά μειονεκτήματα.

«Είναι αυτονόητο πόσο περήφανη είναι η Ευρωλίγκα που έχει έναν εταίρο όπως οι Special Olympics, που συμμερίζεται τους στόχους και τις φιλοδοξίες του ONE TEAM, δηλαδή να προωθήσει το σεβασμό , την αποδοχή και την ένταξη των αποκλεισμένων ομάδων στην κοινωνία μας», δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague Basketball. «Η σχέση μας με τα Special Olympics έχουν εξελιχθεί σε ένα χρόνο συνεργασίας, αλλά αυτά τα 24 παιχνίδια στις επόμενες δύο εβδομάδες είναι το κλειδί για να γνωστοποιήσουν στους οπαδούς και το διεθνές κοινό αυτές τις κοινές αξίες και τα σχέδια για να βοηθήσουμε να υπάρξει μια θετική επίδραση στις τοπικές κοινότητες. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες και τους παίκτες μας, οι οποίοι για άλλη μια φορά δείχνουν τη δύναμη και την αλληλεγγύη τους προς τις κοινότητές τους, ακολουθώντας την πρωτοβουλία αυτή να δώσουν τα ονόματά τους στο ONE TEAM»

Αυτές οι δύο εβδομάδες των αγώνων της Turkish Airlines Euroleague θα κορυφωθούν με τον εορτασμό της 10ης ετήσιας Ευρωπαϊκής Ομάδας Μπάσκετ Special Olympics, που ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου και, μεταξύ των οποίων, περιλαμβάνεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου .

«Η Εβδομάδα Μπάσκετ πραγματοποιείται χάρη στη γενναιοδωρία και το όραμα της Ευρωλίγκας. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εβδομάδα στον ημερολόγιο των Special Olympics, καθώς το μπάσκετ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα ανάμεσα στους αθλητές μας με 58.000 συμμετοχές, αριθμός, ο οποίος συνεχώς αυξάνεται», ανέφερε η Μαίρη Ντέιβις, υπεύθυνη των Special Olympics Ευρώπης / Ευρασίας.

«Λόγω της μαζικής επιρροής του, το μπάσκετ φέρνει κοντά τα άτομα με και χωρίς διανοητική αναπηρία, καταρρίπτει τους φραγμούς, αλλάζει τις νοοτροπίες και ανοίγει το μυαλό στα χαρίσματα και τα ταλέντα των ατόμων με νοητική αναπηρία στην Ευρώπη. Το μπάσκετ έχει τη δύναμη να αλλάξει ζωές. Στόχος μας είναι να φτάσουμε τους 60.000 παίκτες το 2013, έτσι ώστε περισσότεροι παίκτες, οικογένειες, προπονητές και θεατές να μπορούν να απολαύσουν το υπέροχο παιχνίδι του μπάσκετ και να βιώσουν τα οφέλη που φέρνει αυτό το παιχνίδι που μαγνητίζει», πρόσθεσε.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο της Euroleague Basketball για το ONETEAM:

 

Πηγή: Euroleague Basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.