Στην εκπνοή ο Χάινς έκανε το 2-0 για την ΤΣΣΚΑ

Written by  Απρ 20, 2017

Η Μπασκόνια έφτασε πιο κοντά από ποτέ σε ένα μεγάλο διπλό στη Μόσχα, αλλά ο Κάιλ Χάινς με 2/2 εύστοχες βολές μόλις 1’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης χάρισε τη νίκη στην ΤΣΣΚΑ με 84-82 και την κατέστησε πλέον αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στο Final Four.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 75-63 στο 35’ και έδειχναν έτοιμοι να κάνουν το 2-0 πιο εύκολα από ό,τι την Τρίτη, όμως, η ομάδα του Σίτο Αλόνσο έδειξε ότι έχει πολύ ταλέντο και ότι δεν έχει φτάσει τυχαία στα play off.

Μειώνοντας αργά και σταθερά, όσο περνούσε η ώρα, η Μπασκόνια απειλούσε όλο και περισσότερο την ΤΣΣΚΑ και κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή με τρίποντο του Ροντρίκ Μπομπουά 14’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης και να βρίσκεται μόλις μια «ανάσα» από το να στείλει το παιχνίδι στην παράταση για να διεκδικήσει τη νίκη.

Στην τελευταία επίθεση, ωστόσο, ο Μίλος Τεόντοσιτς σούταρε και αστόχησε, όμως, Κάιλ Χάινς κατάφερε να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ από τον Νίκολας Λαπροβίτολα και σχεδόν σε νεκρό χρόνο να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του και μαζί τη δεύτερη από τις τρεις νίκες που χρειάζεται για να κλείσει το εισιτήριό της για την Κωνσταντινούπολη.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν και πάλι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Νάντο Ντε Κολό είχε 10 πόντους και 3 ασίστ και ο Κάιλ Χάινς, εκτός από τις νικητήριες βολές είχε συνολικά 10 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Από την Μπασκόνια που πλέον πρέπει να κάνει μια απόλυτη υπέρβαση για να επιστρέψει στο Final Four, ο Ροντρίκ Μπομπουά είχε 21 πόντους με 5/9 τρίποντα και 5 ασίστ, ο Τσέης Μπάτινγκερ είχε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Κιμ Τιγί είχε 10 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Γιοχάνες Βόιτμαν είχε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 40-35, 69-58, 84-82

 

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.