«Σκούπισε» τη Μπασκόνια η ΤΣΣΚΑ

Written by  Απρ 26, 2017

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε δύσκολη εκτός έδρας νίκη επί της Μπασκόνια με 88-90, παρά το γεγονός ότι οι Βάσκοι διαμαρτύρονται δικαίως για την τελευταία φάση της αναμέτρησης, και με συνολικό σκορ 3-0 πήρε την πρόκριση για το Final Four της Πόλης, όπου θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η αναμέτρηση ήταν και πάλι θεαματική, με τους γηπεδούχους να θέλουν μόνο τη νίκη για να αποφύγουν τη «σκούπα» και να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους, αλλά και την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να είναι αποφασισμένη να τελειώσει τη δουλειά και να πάρει το εισιτήριο για το Final Four.

Η ρωσική ομάδα προηγήθηκε με 74-84 στο 38’ και έδειξαν να καθαρίζουν τη νίκη, όμως, η Μπασκόνια με αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά μείωσε σε 88-90 και είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη.

Ο Σέιν Λάρκιν επεχείρησε το τρίποντο της νίκης, όμως, ο Νικίτα Κουρμπάνοφ τον έκοψε με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για φάουλ, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Κάιλ Χάινς έκοψε τον Άνταμ Χάνγκα που μάζεψε τη μπάλα και προσπάθησε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Κόρι Χίγκινς με 21 πόντους, ο Νάντο Ντε Κολό είχε 15 πόντους με 5 ασίστ, αλλά και 7 λάθη, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε 13 πόντους με 4 ασίστ.

Από την ισπανική ομάδα, ο Τόρνικε Σενγκέλια είχε 19 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Τσέηζ Μπάτινγκερ είχε 15 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Σέιν Λάρκιν 13 πόντους με 5 ασίστ και ο Άνταμ Χάνγκα 13 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 44-43, 70-72, 88-90

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.