Η Κρήτη του πάει πολύ!

Written by  Οκτ 12, 2017

Ο Ολυμπιακός έκανε… ποδαρικό με το δεξί στη νέα Ευρωλίγκα, αφού παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο παρά το γεγονός ότι η σεζόν μόλις ξεκίνησε και τα προβλήματα δεν λένε να τον αφήσουν, επικρατώντας της Μπασκόνια στα Δυο Αοράκια με 75-64 και μαζί πήρε και μια καλή διαφορά ενόψει στης συνέχειας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, περιόρισαν τα ατού της φιλοξενούμενης ομάδας, έλεγξαν απόλυτα τα ριμπάουντ (35 έναντι 23), ανάγκασαν τον αντίπαλό τους σε 14 λάθη, ενώ έδειξαν ότι μπορούν να βγάλουν πολλούς πρωταγωνιστές, χωρίς να ψάξουν δικαιολογίες στις απουσίες.

Παρ όλα αυτά, δεν έλειψαν και τα κενά διαστήματα, ειδικά στο τέλος που επέτρεψαν στην Μπασκόνια να δημιουργήσει μια… αύρα ανατροπής, ενώ τα 6/26 τρίποντα και οι 9/14 βολές θα πρέπει να σημειωθούν στα αρνητικά της βραδιάς.

Η ατυχία δεν έλειψε ούτε αυτή τη φορά από την ελληνική ομάδα, καθώς δεν έφταναν οι απουσίες του Βασίλη Σπανούλη και του Μπράιαν Ρόμπερτς, ο Κιμ Τιλί ένιωσε τράβηγμα στον προσαγωγό στην προθέρμανση του αγώνα και δεν κατάφερε να αγωνιστεί.

Σαν να μην έφτασε αυτό, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ένιωσε ενοχλήσεις και δεν αγωνίστηκε καθόλου στο τέλος της αναμέτρησης, χωρίς, παρ’ όλα αυτά να μπορεί να εκτιμηθεί προς το παρόν η κατάστασή του.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά, καθώς η Μπασκόνια μπήκε διαβασμένη και κατάφερε να κλείσει όλους τους διαδρόμους προς το καλάθι της, αλλά και να ελέγξει τα ριμπάουντ με αποτέλεσμα να μη μπορεί να σκοράρει εύκολα και να βρίσκεται να κυνηγά το σκορ από νωρίς (2-6 στο 4’).

Με εμφανή πρόθεση να… ταϊστεί ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μέσα στη ρακέτα και το νεαρό Σέρβο σέντερ να ανταποκρίνεται άψογα, οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν την κατάσταση και με την ενέργεια που έβαλαν στο παρκέ οι Παπανικολάου και Αγραβάνης, με τον τελευταίο να ολοκληρώνει με δυο συνεχόμενα γκολ-φάουλ, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 16-12.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρήκαν ρυθμό και με την εκπληκτική τους άμυνα, αλλά και τρέξιμο σε όλο το γήπεδο ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (32-19 στο 16’), ενώ παρά τις στιγμές έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης στην άμυνα, έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 41-33.

Με τον Γιώργο Πρίντεζη να ξεκινά με πολλή όρεξη το δεύτερο μέρος, σκοράροντας, παίζοντας δυνατή άμυνα και μοιράζοντας ασίστ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε σε διψήφιες διαφορές και κατάφερε να τις διατηρήσει ως το τέλος του δεκάλεπτου, όταν και προηγήθηκε με 60-49.

Με σερί 5-0 η Μπασκόνια πλησίασε σε 60-54 και έφερε πρόσκαιρη ανησυχία, όμως, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με μπροστάρη τον Κώστα Παπανικολάου που σημείωσε δυο μεγάλα τρίποντα, έκανε ένα δικό του σερί 10-0 και ανέβασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (70-54), βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη.

Η άμυνα, ωστόσο, χαλάρωσε, η Μπασκόνια βρήκε ελεύθερα τρίποντα για να μειώσει σε 70-62, αλλά δεν είχε δυνάμεις να κάνει την ολική ανατροπή, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τελικά τη νίκη με 75-64 και να μπαίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη νέα χρονιά.

Ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε 17 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν εξαιρετικός όσο αγωνίστηκε, σημειώνοντας 13 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ ο Χόλις Τόμπσον σημείωσε 8 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Για την Μπασκόνια, ο Τόρνικε Σενγκέλια είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Τζέισον Γκρέιντζερ σημείωσε 12 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Γιοχάνες Φόιτμαν σημείωσε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ.  

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 41-33, 60-49, 75-64

 

 

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.