«Πράσινος» θριαμβευτής (ξανά) στο ΣΕΦ

Written by  Νοε 10, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει βρει όλα τα… κουμπιά του Ολυμπιακού, επικρατώντας για μια ακόμα φορά στο ΣΕΦ, αυτή τη φορά για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας με 62-70, έφτασε στο 3-3 και πήρε το πρώτο του «διπλό» στην φετινή διοργάνωση, σε μια έδρα που αποδεικνύεται πολύ… φιλόξενη για τους «πράσινους».

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ μετά τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα με Μπασκόνια και τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ για το Κύπελλο εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι ψυχολογικά από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους που δείχνει να μη μπορεί να ξεπεράσει το επιθετικό πρόβλημα που παρουσιάζει στα τελευταία παιχνίδια, με αποτέλεσμα να υποστεί την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στη διοργάνωση και την τέταρτη συνεχόμενη από τον «αιώνιο» αντίπαλο και, μάλιστα, με τις τρεις τελευταίες στην έδρα του.

Στον αντίποδα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας ξόρκισαν την κατάρα των εκτός έδρας αναμετρήσεων, δίνοντας ένα ισχυρό πλήγμα στο γόητρο του «αιώνιου» αντιπάλου τους, με πρωταγωνιστή τον Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος πήρε χρόνο από τον Νικ Καλάθη και τον εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο, φωνάζοντας «παρών» στον προπονητή του.

Πολύ δυνατά στην αναμέτρηση μπήκε ο Παναθηναϊκός που με καλά διαβασμένη άμυνα, αλλά και τον Καλάθη να οργανώνει εξαιρετικά και να σκοράρει όποτε του δίνεται η ευκαιρία, πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, απάντησε στο πρώτο καλάθι του Παπανικολάου με σερί 11-0 παίρνοντας προβάδισμα με 2-11 στο 4’.

Ο Ολυμπιακός εξορθολόγησε την επιθετική του λειτουργία και με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να πετυχαίνει σημαντικά καλάθια, μείωσε στον πόντο (12-13) και πέρασε μπροστά με 17-16 σκορ, με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο.

Οι «πράσινοι» απάντησαν με σερί 9-0 για να ξαναπάρουν το προβάδισμα με 17-25 και, παρά την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να μειώσουν, διατήρησαν τη διαφορά ως το ημίχρονο, όπου προηγήθηκαν με 30-35.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και πάλι το +8 (30-38), όμως, ο Ολυμπιακός με τον εκπληκτικό Γιάνις Στρέλνιεκς να σκοράρει κατά… ριπάς, μείωσε σταδιακά και πέρασε μπροστά με 47-44, σηκώνοντας το ΣΕΦ όρθιο. Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα και με σερί 5-0 μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου ανέκτησε το προβάδισμα με 47-49.

Με την ψυχολογία με το μέρος τους οι «πράσινοι» ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στο +7 (49-56) και με τον Ολυμπιακό να δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει, πήραν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, ανέβασαν τη διαφορά στο +12 (54-66) και πλέον δεν υπήρξε γυρισμός.

Στο χρόνο που απέμεινε ο Παναθηναϊκός έκανε απλώς συντήρηση της διαφοράς και το παιχνίδι τον βρήκε θριαμβευτή με 62-70, με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους προς τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του Μίλαν Τόμιτς.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του από τότε που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας 14 πόντους με 2 ριμπάουντ και πολύ καλή οργάνωση του παιχνιδιού στα 19:42 που αγωνίστηκε. πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζέημς Γκιστ με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Κέισι Ρίβερς πρόσθεσε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό στο ενεργητικό του, με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Από τον Ολυμπιακό που δείχνει να μπαίνει σε μια περίοδο εσωστρέφειας, ο Γιάνις Στρέλνιεκς προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του όρθια σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, ολοκληρώνοντας με 18 πόντους, ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ ο Τζαμέλ Μακλήν ολοκλήρωσε με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ.

 

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 30-35, 47-49, 62-70

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.