Πάρτι στην παράταση και κορυφή στην επιστροφή του αρχηγού

Written by  Δεκ 08, 2017

Ο Ολυμπιακός πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα, αλλά στο τέλος χάρισε μια μεγάλη παράσταση στους φιλάθλους του που γέμισαν το ΣΕΦ και με την νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 92-83 στην παράταση, γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στην Ευρωλίγκα, απολαμβάνοντας την κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και απολογισμό 9-2.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, προηγήθηκαν με +13 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όμως, δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τον ενθουσιασμό τους και επέτρεψαν στην Ρεάλ Μαδρίτης να επιστρέψει στη διεκδίκηση του ματς και να το στείλει στην παράταση.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια, αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης αστόχησε και στις δυο βολές που εκτέλεσε, όμως, στο έξτρα πεντάλεπτο ο διεθνής φόργουορντ… σεληνιάστηκε και με εκπληκτικές ενέργειες και συνολικά 9 πόντους ηγήθηκε της αντεπίθεσης των συμπαικτών του για την νίκη που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα, δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, με τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» να ξεκινά δυνατά και να τροφοδοτεί τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος ήταν ο κύριος εκφραστής των πρώτων επιθέσεων της ελληνικής ομάδας.

Με σαφή οδηγία να βγάλει από το παιχνίδι τον Λούκα Ντόντσιτς, να ελέγξει τα ριμπάουντ και να τρέξει όποτε δίνεται η ευκαιρία, ο Ολυμπιακός κράτησε πολύ χαμηλά τη Ρεάλ, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους, προηγήθηκε με 18-6 και έκλεισε ένα εξαιρετικό αμυντικά πρώτο δεκάλεπτο έχοντας διψήφια διαφορά (18-8).

Το παιχνίδι είχε δαιμονιώδη ρυθμό, με τις δυο ομάδες να τρέχουν ασταμάτητα το γήπεδο, αλλά να είναι επιπόλαιες στην τελική προσπάθεια, κάτι που δεν πτόησε τον Ολυμπιακό, που με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να αναλαμβάνει την οργάνωση του παιχνιδιού, έφτασε ξανά στο +12 (27-15), όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με την Ρεάλ να παίρνει ώθηση από την αφύπνιση του Ντόντσιτς και να μειώνει στο τέλος του ημιχρόνου σε 34-30.

Το τρίποντο του νεαρού σούπερ σταρ της Ρεάλ με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, έφερε το παιχνίδι στον πόντο (34-33) και από το σημείο εκείνο οι δυο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το προβάδισμα και την ισπανική ομάδα να βρίσκεται συνεχώς σε απόσταση αναπνοής.

Το τέταρτο φάουλ του Ταβάρες που κέρδισε πολύ έξυπνα ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, απελευθέρωσε την ρακέτα της Ρεάλ, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τη μάχη των ριμπάουντ και να ανεβάζει ξανά τη διαφορά στο +12 εε(52-40), βάζοντας δυναμικά στην εξίσωση και την «καυτή» κερκίδα.

Η Ρεάλ μείωσε στο τέλος της περιόδου σε 56-47, όμως, με 4/4 βολές του Γιάνις Στρέλνιεκς από το φάουλ που κέρδισε στην προσπάθειά του για τρίποντο και την τεχνική ποινή που δέχθηκε για διαμαρτυρία ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο Ολυμπιακός επανέφερε τη διαφορά στο +13 (60-47) και φάνηκε να αποκτά και πάλι προβάδισμα ασφαλείας.

Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, δεν τα παράτησαν, μείωσαν σε 64-59 στο 35’ και το τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης ήταν γεμάτο ένταση και αγωνία.

Με τα «ερυθρόλευκα» λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο, η Ρεάλ πλησίασε στον πόντο (68-67) και τότε το ΣΕΦ σηκώθηκε στο… πόδι για να ενισχύσει τους παίκτες της ομάδας.

Με ατομικές ενέργειες του Γιώργου Πρίντεζη που έφεραν και το πέμπτο φάουλ του Ταβάρες, ο Ολυμπιακός πήγε ξανά στο +5 (72-67) στα 01:05, ο Ντόντσιτς μείωσε στα 57.6’’ σε 72-69, ενώ μετά από αλλεπάλληλα χαμένα ριμπάουντ στη ρακέτα της ελληνικής ομάδας, ο Τζέισι Κάρολ ισοφάρισε με μεγάλο τρίποντο στα 12,3’’ πριν τη λήξη.

Η μαγική συνεργασία του Βασίλη Σπανούλη με τον Γιώργο Πρίντεζη έστειλε τον φόργουορντ του Ολυμπιακού στη γραμμή των βολών, στα 4’’, όμως, αστόχησε και στις δυο, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με τις δυο ομάδες να δίνουν μεγάλες μάχες μέσα στο παρκέ και να βουτούν για κάθε μπάλα και τον Ολυμπιακό να παίρνει πέντε συνεχόμενους πόντου από τον Γιάνις Στρέλνιεκς και να ανακτά το προβάδισμα με 5 ακόμα από τον Γιώργο Πρίντεζη για το 84-79.

Στο σημείο εκείνο ήρθαν και νέα νεύρα στους παίκτες και τον πάγκο της Ρεάλ, που χρεώθηκε με νέα τεχνική ποινή και κάπου εκεί τελείωσαν όλα με τον Ολυμπιακό να παίρνει την αγχωτική όσο και πολύ σπουδαία νίκη με 92-83 και να συνεχίζει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ένα κλέψιμο, ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν και πάλι πολύ καλός με 15 πόντους και πολύ ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία, ο Κώστας Παπανικολάου είχε 14 πόντους με 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ανελέητο κυνηγητό στον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος τον ταλαιπώρησε πάρα πολύ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έδωσε ομηρικές μάχες με τον Γουόλτερ Ταβάρες σημειώνοντας 12 πόντους με 7 ριμπάουντ και 3 κοψίματα, ενώ καθοριστικός σε κρίσιμα σημεία ήταν και ο Τζαμέλ Μακλήν με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ. Στην επιστροφή του στην Ευρωλίγκα, ο Βασίλης Σπανούλης ήταν θετικός με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από την Ρεάλ, δυο παίκτες παραλίγο να κάνουν τη ζημιά στον Ολυμπιακό με τον Λούκα Ντόντσιτς να κάνει… όργια με 33 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ ο Τζέισι Κάρολ είχε 24 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 34-30, 56-47, 72-72, 92-83 (παρ.)

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.