Στο ΟΑΚΑ δεν υπάρχουν απουσίες

Written by  Δεκ 20, 2017

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε την δύσκολη εβδομάδα με τις διπλές αναμετρήσεις, αφού μπροστά σε 16.000 φίλους του επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 89-76, δείχνοντας πως η έδρα του τον κάνει ανίκητο, ακόμα και με την πολύ σημαντική απουσία του Νικ Καλάθη.

Ο διεθνής γκαρντ και στυλοβάτης της πορείας των «πρασίνων» βρέθηκε στο γήπεδο να στηρίξει τους συμπαίκτες του και αποθεώθηκε από τον κόσμο, στέλνοντας την… αύρα του στην ομάδα, κάτι που φάνηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε με ικανοποίηση τους παίκτες του να έχουν απόλυτη ενέργεια και συγκέντρωση, πέντε εξ αυτών να σημειώσουν διψήφιο αριθμό πόντων και το αήττητο στο ΟΑΚΑ που διατηρεί τον Παναθηναϊκό στις θέσεις της τετράδας, να συνεχίζεται μέσα σε μια βραδιά που τα είχε όλα.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τάσου Στεφάνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Παναθηναϊκού, αλλά και όλου του ελληνικού μπάσκετ.

Αποφασισμένος να δείξει από νωρίς τα δόντια του, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης (13-6) με τον Λούκας Λεκαβίτσιους να σημειώνει 8 πόντους ήδη και να είναι αποφασισμένος να προσφέρει αυτά που χρειαζόταν η ομάδα του.

Η Μακάμπι αντέδρασε και ισοφάρισε σε 18-18, όμως, οι «πράσινοι» απάντησαν γρήγορα και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 25-21.

Με τον Τζέημς Γκιστ να αναλαμβάνει τα ηνία, ο Παναθηναϊκός ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 7 (30-23), η Μακάμπι, ωστόσο, δεν τα παράτησε και μείωσε ξανά 39-38, αλλά και πάλι η ελληνική ομάδα βρήκε μεγάλα σουτ και έκλεισε το ημίχρονο με υψηλή επιθετική συγκομιδή και τη διαφορά στο +6 (49-43).

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +11, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό και δεν δυσκολεύθηκε καθόλου να τη διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος της περιόδου που τον βρήκε με διαφορά ασφαλείας (65-54).

Το «πράσινο» πάρτι είχε μόλις ξεκινήσει, με τον Κρις Σίγνκλετον να στέλνει τη διαφορά στο +16 (72-56) και όλα να δείχνουν ότι θα φτάσει σε μια άνετη επικράτηση. Οι προσδοκίες δεν διαψεύστηκαν, αφού η πρόσκαιρη αντίδραση της Μακάμπι έφεραν τη διαφορά στους 7 (74-67), όμως, ο Μάρκους Ντένμον με 7 συνεχόμενους πόντους και μία ασίστ έφεραν ξανά το +15 (86-71) και το τελικό 89-76 έφερε το 7/7 για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και την εδραίωσή του στην πρώτη τετράδα της διοργάνωσης.

Ο Τζέημς Γκιστ με 15 πόντους, 11 ρμπάουντ και 4 ασίστ, ο Κρις Σίγνκλετον με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ, ο Κέισι Ρίβερς με 15 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, ο Νίκος Παππάς με 14 πόντους και 3 ασίστ και ο Λούκας Λεκαβίτσιους με 13 πόντους και 4 ασίστ ήταν οι βασικοί πυλώνες της νίκης του Παναθηναϊκού, όμως, όλοι όσοι αγωνίστηκαν προσέφεραν από κάτι στην ομάδα τους.

Για την Μακάμπι, ο Νόρις Κόουλς είχε 14 πόντους, ο Πιερ Τζάκσον σημείωσε 13 πόντους με 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Άλεξ Τάιους 12 πόντους με 6 ριμπάουντ.  

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 49-43, 65-54, 89-76

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.