Απόδραση… πλεονεκτήματος από το Βελιγράδι!

Written by  Δεκ 21, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε κατάθεση ψυχής και πάθους στο Βελιγράδι και επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με 69-63 κάνοντας ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση διαφοράς ασφαλείας από τους διεκδικητές του πλεονεκτήματος έδρας.

Οι «πράσινοι» έκαναν εξαιρετικό αμυντικά παιχνίδι, περιορίζοντας όλα τα επιθετικά όπλα των γηπεδούχων, ενώ το δίδυμο των Ντένμον και Λεκαβίτσιους κάλυψαν επάξια το κενό του Νικ Καλάθη, δίνοντας βροντερό «παρών» στον προπονητή τους, που δικαιώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι για την επιλογή τους.

Με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει στο 10-4 και την τρίτη θέση της βαθμολογίας, και πλέον περιμένει την ερχόμενη εβδομάδα στην έδρα της Βαλένθια για να κλείσει τον πρώτο γύρο στην καλύτερη δυνατή θέση.

Με ασφυκτική πίεση στην άμυνα, πλήρη έλεγχο των ριμπάουντ, τρέξιμο στον αιφνιδιασμό και 3/3 τρίποντα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 13-7, όμως, τα εύκολα και αβίαστα λάθη σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο των γηπεδούχων, έφεραν ένα σερί 8-0 και το προσπέρασμα με 15-13 για τον Ερυθρό Αστέρα και το δεκάλεπτο έληξε με τους «πράσινους» να ανακτούν το προβάδισμα με 15-20.

Το 15-22 που διαμόρφωσε με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Κρις Σίνγκλετον μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε 23-22 με τον Ερυθρό Αστέρα να απαντά άμεσα και οι δυο ομάδες πήγαν πόντο πόντο, εναλλασσόμενες στο προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο που βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με ένα εντυπωσιακό buzzer-beater τρίποντο από τον Μάρκους Ντένμον με 38-41.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Λεκαβίτσιους να οργανώνει εξαιρετικά και τον Ντένμον να σκοράρει συνεχώς για το 42-55 και έγινε το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης.

Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να μειώσουν, οι «πράσινοι» διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια όρια (49-58) και παίρνοντας ενέργεια από την εξαιρετική τους άμυνα, δεν ένιωσαν απειλή πριν από το τελευταίο δίλεπτο, όταν ο Ερυθρός Αστέρας, αργά και σταθερά μείωσε σε 63-66 και έδωσε δραματικό χαρακτήρα στο φινάλε.

Συνεχόμενες χαμένες επιθέσεις και από τις δυο ομάδες, δεν άλλαξαν το σκορ, με τον Κέισι Ρίβερς να πηγαίνει στη γραμμή των βολών στα 23,2’’ και με 1/2 να κάνει το 63-67. Στο χρόνο που απέμενε οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα έκαναν μόνο βιαστικές επιθέσεις, με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει την μεγάλη νίκη με 69-63 που τον φέρνει στο 10-4 και σταθερά στην πρώτη τετράδα.

Ο Τζέημς Γκιστ ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κοψίματα, με τον Μάρκους Ντένμον να προσφέρει πολύ σε σκοράρισμα με 16 πόντους και να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος, τον Κρις Σίνγκλετον να έχει 8 πόντους και 6 ριμπάουντ και τον Ματ Λοτζέσκι να προσθέτει 7 πόντους με 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Από τον Ερυθρό Αστέρα, που βρίσκεται πλέον στο 5-9, αυτός που ξεχώρισε και προσπάθησε να κάνει ζημιά στην πρώην ομάδα του ήταν ο Τζέημς Φελντείν, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους, όντας μάλιστα άστοχος από την περιφέρεια (1/7 τρίποντα)

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 38-41, 49-58, 63-69

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.