«Πράσινος» Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς στην Βαλένθια

Written by  Δεκ 29, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφού έκανε δώρο την νίκη στην ουραγό Βαλένθια με 67-63  και έκλεισε τον πρώτο γύρο και την αγωνιστική χρονιά για το 2017 στην Ευρωλίγκα με απολογισμό 10-5.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν απέναντι σε μια ομάδα που μετρούσε 10 συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση και διψούσε για να σταματήσει αυτό το αρνητικό σερί και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να της δώσουν αυτή τη χαρά, αφού δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη διαφορά των 10 πόντων που πήραν στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου και γνώρισαν μια ανόητη ήττα που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε για ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς τον Νικ Καλάθη, ενώ έχασε και τον Νίκο Παππά τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, όταν ο διεθνής γκαρντ πάτησε άτσαλα μετά από μια διεκδίκηση ριμπάουντ και αποχώρησε σφαδάζοντας από τους πόνους, όμως, και η Βαλένθια ήταν λαβωμένη αρκετά, αφού εκτός από τις απουσίες των Ντιό και Γουίλιαμς, έχασαν και τον Σαν Εμετέριο, ενώ ο Αλμπάλδε ήταν αμφίβολος πριν την έναρξη της αναμέτρησης λόγω ίωσης.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, τον έφερε από νωρίς να προηγείται με 7-0 στο παιχνίδι, ενώ παρά την αντίδραση της Βαλένθια που ισοφάρισε γρήγορα σε 10-10 και έμεινε κοντά ως το τέλος της περιόδου, δεν δυσκολεύθηκε να διατηρήσει το προβάδισμα με 12-17.

Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, οι «πράσινοι» έφτασαν εύκολα στο +11 (12-23), η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, με τη Βαλένθια να ροκανίζει σταδιακά τη διαφορά και να καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 28-28, με το ημίχρονο βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με 32-32.

Η Βαλένθια μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και προηγήθηκε με 36-33, όμως, ο Παναθηναϊκός απάντησε γρήγορα με ένα εντυπωσιακό 13-0, έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (36-46) και έδειξε να αναλαμβάνει τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, απάντησαν με δικό τους σερί 10-0 για να ισοφαρίσει ξανά και το δεκάλεπτο να βρει τις δυο ομάδες με το σκορ στο 48-48.

Το παιχνίδι παιζόταν πλέον στις λεπτομέρειες με την ισπανική ομάδα να έχει και την κερκίδα στο πλευρό της που την έσπρωχνε στην πρώτη της νίκη έπειτα από πολύ καιρό και τον Παναθηναϊκό να χάνει το Νίκο Παππά σε κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Η Βαλένθια προηγήθηκε με 63-60, ο Παναθηναϊκός έχασε συνεχόμενες ευκαιρίες, αλλά στο τέλος ο Ματ Λοτζέσκι απάντησε με ένα μεγάλο τρίποντο για την ισοφάριση και το τελευταίο λεπτό ήταν αγωνιώδες.

Με μεγάλο καλάθι από αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού ο Ντούμπλιεβιτς έκανε το 65-63 στα 36’’, ο Ντένμον αστόχησε σε βιαστικό τρίποντο, στη συνέχεια της φάσης έκλεψε και παραλίγο να διορθώσει το λάθος του, αλλά η μπάλα κατέληξε έπειτα από περιπέτεια ξανά σε ισπανικά χέρια και ο Έρικ Γκριν με δυο βολές έγραψε το τελικό 67-63, με τη Βαλένθια να πανηγυρίζει τελικά την πολύ μεγάλη, όπως εξελίχθηκε, νίκη.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έκανε μεγάλο παιχνίδι με 21 πόντους, οδηγώντας τους συμπαίκτες του στη νίκη μαζί με τον Τίμπορ Πλάις που είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Ματ Λοτζέσκι έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια με 17 πόντους, ο Μάρκους Ντένμον σημείωσε 10 πόντους, ενώ ο Κρις Σίγνκλετον είχε 9 πόντους με 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα κει 3 κοψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 32-32, 48-48, 67-63

 

 

Φωτό: euroleague.net

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.