«Τσάκισε» την ΤΣΣΚΑ η Μπαρτσελόνα, νέα νίκη για Βαλένθια

Written by  Ιαν 05, 2018

Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε η Μπαρτσελόνα που επικράτησε κατά κράτος της πρωτοπόρου ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 85-72 και πλέον δίνει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό με νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο να σκαρφαλώσει και πάλι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι Καταλανοί, μια εβδομάδα πριν έρθουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, δείχνουν να παίρνουν μπροστά και μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη τους επί της Χίμκι στο κλείσιμο του πρώτου γύρου, πέτυχαν μια ακόμα μεγάλη νίκη, αυτή τη φορά επί της πανίσχυρης ρωσικής ομάδας και έφτασαν στο 6-10, έχοντας, ωστόσο, ακόμα μεγάλη απόσταση να διανύσουν για να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις της οκτάδας.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, την έφτασαν με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους σε διψήφια επίπεδα και δεν δυσκολεύθηκαν να την κρατήσουν ως το τέλος, παίρνοντας μια νίκη γοήτρου, αλλά και ψυχολογικής ανάτασης στην προσπάθειά τους να σώσουν την κατάσταση μετά τον καταστροφικό πρώτο γύρο τους.

Πρώτος σκόρερ για την Μπαρτσελόνα, που αγωνίστηκε χωρίς τον Κέβιν Σεραφίν, ήταν ο Πέττερι Κόπονεν με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Τομά Ερτέλ έκανε μεγάλο παιχνίδι με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Πιερ Οριόλα είχε 11 πόντους, ενώ από 10 πόντους σημείωσαν ο Χουάν Κάρλος Ναββάρο και ο Άνταμ Χανγκά.

Από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της, ο Νάντο Ντε Κολό ήταν ο μόνος που διασώθηκε με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με τον Κάιλ Χάινς να προσθέτει 10 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 47-42, 66-55, 85-72

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη πέτυχε η Βαλένθια που, μετά την επικράτησή της επί του Παναθηναϊκού στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, μπήκε στον δεύτερο με εκτός έδρας νίκη στον ισπανικό «εμφύλιο» απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα με 85-83 και ανέβηκε στο 5-11.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +9 στο πρώτο μέρος, όμως, οι φιλοξενούμενοι έμειναν κοντά στο σκορ, έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι ως το τέλος και πήραν τη νίκη χάρη σε δυο ελεύθερες βολές του Έρικ Γκριν, που αν και δεν βρέθηκε σε καλή μέρα επιθετικά, ήταν ψύχραιμος στα τελευταία 4’’ όταν και χρειάστηκε.

Η Βαλένθια εμφάνισε πλουραλισμό και πολλούς πρωταγωνιστές, με τον Ράφα Μαρτίνεθ να είναι ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, τον Αλμπέρτο Αμπάλδε να έχει 16, τον Σαμ Βαν Ρόσσομ να σημειώνει 15 πόντους με 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ και τον Τίμπορ Πλάις να έχει 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την Ουνικάχα Μάλαγα, ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν μακράν ο κορυφαίος με 23 πόντους, με τον Ρέι ΜακΚάλουμ να σημειώνει 10 πόντους με 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-19-, 48-39, 69-65, 83-85

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.