«Κλείδωσε» πρωτιά η ΤΣΣΚΑ με buzzer beater του Ντε Κολό

Written by  Μαρ 16, 2018

Μετά από ένα σπουδαίο ματς, αντάξιο της δυναμικής των δυο ομάδων, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε στην εκπνοή τη νίκη επί της Φενερμπαχτσέ με 81-79, χάρη σε εντυπωσιακό καλάθι του Νάντο Ντε Κολό στην εκπνοή της αναμέτρησης και «κλείδωσε» την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Στο ντέρμπι των… κουμπάρων, ο Δημήτρης Ιτούδης πλήγωσε τον μέντορά του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, παίρνοντας τη ρεβάνς για την ήττα του στον πρώτο γύρο και έφτασε στο 21-5, έχοντας εξασφαλίσει και τυπικά την πρωτιά στην κανονική περίοδο και πλέον θα περιμένει τις τελευταίες αγωνιστικές να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλός της στα play off.

Αντίθετα, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης έμεινε στο 18-8 και δεν εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του Ολυμπιακού να μείνει στην δεύτερη θέση, παραμένοντας στην ισοβαθμία τρίτη.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι με… τα όλα του, με τις δυο ομάδες να προσφέρουν θέαμα αντάξιο της βαθμολογικής τους θέσης και της υψηλής ποιότητας που διαθέτουν, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται από το ξεκίνημα αμέτρητες φορές.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, η ΤΣΣΚΑ έδειχνε να έχει πάρει προβάδισμα νίκης (68-74), όμως, η Φενέρ βρήκε τρόπο να πλησιάσει και τα τελευταία δευτερόλεπτα κρίθηκαν από την ψυχραιμία στις βολές.

Με τον Κώστα Σλούκα να ισοφαρίζει με 2/2 σε 79-79, απέμεναν 11’’ για την λήξη και το ενδεχόμενο της παράτασης ήταν ορατό. Ο Νάντο Ντε Κολό, όμως, είχε άλλη… άποψη και με εντυπωσιακή ενέργεια χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και μαζί την πρώτη θέση.

Ο Γάλλος γκαρντ βρέθηκε σε καλό βράδυ, σημειώνοντας συνολικά 13 πόντους με 8 ασίστ, ο Αντρέι Βοροντσέβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Κόρι Χίγκινς και ο Κάιλ Χάινς σημείωσαν από 15 πόντους, ενώ 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ είχε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Από την Φενερμπαχτσέ, ο Νικολό Μέλλι σημείωσε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Γιαν Βέσελι είχε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Μπραντ Γουαναμέικερ είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Τζέημς Νάναλι πρόσθεσε 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 40-44, 58-54, 79-81

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.