Η Βαλένθια έκανε… ζημιά στην Ρεάλ, εύκολα η Φενέρ, ζωντανή για πλεονέκτημα η Ζαλγκίρις

Written by  Μαρ 20, 2018

Θύμα έκπληξης έπεσε η Ρεάλ Μαδρίτης, που ηττήθηκε εκτός έδρας από την Βαλένθια με 96-88 στο ισπανικό ντέρμπι και έχασε την μοναξιά της τέταρτης θέσης, κινδυνεύοντας να βρεθεί ακόμα και 7η, αφού πλέον ισοβαθμεί με Παναθηναϊκό και Ζαλγκίρις, περιμένοντας το αποτέλεσμα της Χίμκι, με τις τρεις επόμενες αγωνιστικές να είναι στα… κόκκινα.

Πλέον, η επόμενη αγωνιστική στην Μαδρίτη με αντίπαλο την Ζαλγκίρις, θα είναι εξαιρετικά σημαντική για την τύχη του πλεονεκτήματος.

Η ομάδα του Ράφα Μαρτίνεθ ήταν καλύτερη, καταφέρνοντας να δημιουργήσει μια διαφορά από τα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου και μετά και όσο περνούσε η ώρα να εκμεταλλευτεί το άγχος των παικτών του Λάσο που έβλεπαν μια μεγάλη ευκαιρία να απομακρύνεται.

Το τελικό σκορ φέρνει την Ρεάλ στο 16-11 και στον χαμό που προαναφέρθηκε, ενώ η Βαλένθια που έχει από καιρό αποκλειστεί, ανέβηκε στο 10-17.

Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Τίμπορ Πλάις με 14 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Ράφα Μαρτίνεθ με 13 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τους γηπεδούχους, ενώ για την Ρεάλ ο Φακούντο Καμπάτσο έκανε ένα ακόμα τεράστιο παιχνίδι με 17 πόντους και 12 ασίστ, που, όμως δεν στάθηκε αρκετό για να δώσει την σημαντική νίκη για την ομάδα του.

Ο Τζέφρι Τέιλορ είχε επίσης 17 πόντους και ο Τρέι Τόμπκινς 14 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 46-40, 70-60, 96-88

 

Στην δεύτερη θέση ανέβηκε η Φενερμπαχτσέ, μετά την εύκολη νίκη της επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 87-73 και περιμένει το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στην Μόσχα για να δει αν θα συνεχίσει σε αυτή την θέση, την ώρα που η ομάδα του Ισραήλ κινδυνεύει πλέον σθεναρά να χάσει την 8η θέση που οδηγεί στα play off.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην αρχή της αναμέτρησης, παίρνοντας μια διαφορά 7 πόντων, όμως, στην συνέχεια, οι φωνές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξύπνησαν τους παίκτες του που, όχι μόνο έκαναν την ανατροπή, αλλά έφτασαν σε ένα εμφατικό αποτέλεσμα.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 21 πόντους (72-51), με την Φενερμπαχτσέ να παίρνει τη νίκη που την φέρνει στο 19-8, με την Μακάμπι να μένει στο 13-14 και να μένει στην 9η θέση πριν καν αγωνιστεί η Μπασκόνια.

Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Μάρκο Γκούντουριτς με 23 πόντους και 4 ασίστ, ο Λουίτζι Ντατόμε είχε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Κώστας Σλούκας τελείωσε με 12 πόντους και 5 ασίστ για την Φενερμπαχτσέ, ενώ από την Μακάμπι ο Πιερ Τζάκσον σημείωσε 13 πόντους με 3 ασίστ και ο Τζόνα Μπόλντεν 12 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 45-36, 74-56, 87-73

 

Έπειτα από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, η Ζαλγκίρις Κάουνας πήρε δύσκολη νίκη από την Αρμάνι Μιλάνο με 77-65, προκρίθηκε και μαθηματικά στα play off της διοργάνωσης και εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία αντιμετωπίζει την Πέμπτη, για να διεκδικήσει δυναμικά το πλεονέκτημα έδρας.

Οι δυο ομάδες ήταν πολύ άστοχες και δυσκολεύθηκαν να βρουν ρυθμό, φτάνοντας στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου να βρίσκονται πολύ κοντά στο σκορ και τους γηπεδούχους να αγωνιούν μήπως πάθουν τη ζημιά από την ιταλική ομάδα που έχοντας χάσει τον στόχο από καιρό, έπαιζε χωρίς άγχος.

Ένα ξέσπασμα από τον Ουάιτ που έφερε 12 συνεχόμενους πόντους και την Ζαλγκίρις στο +10 (60-50), έλυσε τα χέρια των παικτών του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο +15 (71-56) και πήραν τη πολύτιμη νίκη που τους φέρνει στο 16-11.

Ο Άαρον Γουάιτ με το ξέσπασμα του έφτασε τους 16 πόντους με 8 ριμπάουντ και ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ο Παούλιους Γιανκούνας σημείωσε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Μπράντον Ντέιβις 11 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Από την Αρμάνι, ο Αρτούρας Γκουντάιτις έκανε double-double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ και Μιντάουκας Κουζμίνσκας σημείωσε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 31-34, 54-50, 77-65

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.