Play off και… Ολυμπιακός για την Μπασκόνια, «αγκαλιά» με την 2η θέση η Φενέρ

Written by  Μαρ 30, 2018

Με εντυπωσιακό τρόπο κλείνει η κανονική περίοδος για την Μπασκόνια που επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 83-72, εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στα play off, ενώ με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της αδιάφορης και τελευταίας στη βαθμολογία Αναντολού Εφές, θα έχει ολοκληρώσει ένα εκπληκτικό σερί 7 συνεχόμενων νικών που μπορούν να την φέρουν στην 6η θέση και πάνω στον Ολυμπιακό.

Για να συμβεί αυτό, οι Βάσκοι έπαιξαν όπως έπρεπε απέναντι στην Μακάμπι που έχασε την τελευταία της ευκαιρία για πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα, με τη φόρα των συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων που τους διατηρούν αήττητους για περισσότερο από έναν μήνα και έφτασαν πανηγυρικά στον επιθυμητό στόχο, που στο ξεκίνημα της σεζόν φαινόταν ανέφικτος.

Οι γηπεδούχοι πήραν διψήφια διαφορά από το πρώτο μέρος και παρά τις όποιες σπασμωδικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, δεν ήταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν την ευκαιρία που τους παρουσιαζόταν και έφτασαν στη νίκη και την πανηγυρική πρόκριση στα play off, αναζητώντας πλέον με τον ανάλογο συνδυασμό αποτελεσμάτων το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Ο Γιοχάνες Φόιχτμαν με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της Μπασκόνια με τον Πατρίτσιο Γκαρίνο να συμπληρώνει 11 πόντους και τον Ροντρίκ Μπομπουά να έχει 10 πόντους με 4 ασίστ.

Για την Μακάμπι, που στο τέλος απογοήτευσε για μια ακόμα χρονιά, ο Πιερ Τζάκσον σημείωσε 14 πόντους με 5 ασίστ, ο Αρτσιόμ Παραχούτσκι είχε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Ντεσόν Τόμας επίσης 12 πόντους, με τον Άλεξ Τάιους να προσθέτει 11 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 38-34, 56-53, 83-72

 

«Αγκαλιά» με την δεύτερη θέση είναι πλέον η Φενερμπαχτσέ που επικράτησε εκτός έδρας χωρίς ιδιαίτερο κόπο της αποδεκατισμένης Χίμκι με 73-64 και πλέον, το ενδεχόμενο οι δυο ομάδες να ανανεώσουν το ραντεβού τους για τα play off είναι ίσως το πιο ορατό σενάριο.

Η ρωσική ομάδα παρατάχθηκε με μόλις 10 παίκτες στο ρόστερ της, λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, με συνέπεια να μην αντέξει ως το τέλος την πίεση της Πρωταθλήτριας Ευρώπης που, μόλις πήρε τη διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου δεν είχε πρόβλημα να φτάσει στην επικράτηση και το 21-8.

Η νίκη αυτή εκτός συγκλονιστικού απροόπτου της χαρίζει την δεύτερη θέση, η οποία μπορεί να καπαρωθεί ακόμα και από αυτή την αγωνιστική, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν επικρατήσει της Μάλαγα στην Ισπανία, ενώ κι αν ακόμα δεν συμβεί αυτό, θα το πετύχει με νίκη την τελευταία αγωνιστική στην Κωνσταντινούπολη επίσης με αντίπαλο τη Μάλαγα.

Ο Νικολό Μέλλι έκανε double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, πρώτος σκόρερ της Φενερμπαχτσέ ήταν ο Μπραντ Γουαναμέικερ με 14 πόντους και 4 ασίστ, ο Τζέημς Νάναλι σημείωσε 12 πόντους και ο Κώστας Σλούκας 11 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ένα τρομερό buzzer beater στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος έκανε ρεκόρ σημειώνοντας τους περισσότερους πόντους σε μια σεζόν στην ιστορία της Ευρωλίγκα,ς ξεπερνώντας το περσινό ρεκόρ του Κιθ Λάνγκφορντ, σημείωσε συνολικά 19 πόντους με 8 ασίστ, ο Άντονι Γκιλ είχε 12 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Μάλκολμ Τόμας 10 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 38-37, 53-59, 64-73

 

Με εντυπωσιακή επίδοση από τα 6,75 μ. ισοφαρίζοντας το ρεκόρ στην ιστορία της Eurleague με 19 εύστοχα τρίποντα και τον Τομά Ερτέλ σε φοβερή βραδιά, η Μπαρτσελόνα πέρασε άνετα από την έδρα της Αναντολού Εφές με 107-83 και πήρε μια νίκη-γοήτρου στην τελευταία της φετινή έξοδο.

Οι «μπλαουγκράνα» έπιασαν ρυθμό από την αρχή και σε ένα παιχνίδι με την χειρότερη ομάδα της φετινής διοργάνωσης (6-23), έπαιξαν ελεύθερα και ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι, παίρνοντας χωρίς κόπο τη νίκη.

Ο Τομά Ερτέλ ήταν ο κορυφαίος των νικητών σημειώνοντας 20 πόντους με 3/4 τρίποντα και 9 ασίστ, ο Βίκτορ Κλαβέρ σημείωσε 16 πόντους με 4/4 τρίποντα και 5 ριμπάουντ, ο Άντε Τόμιτς είχε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Παού Ρίμπας σημείωσε 12 πόντους επίσης με 4/4 τρίποντα, έχοντας ακόμα 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Για την Εφές, ο Μπροκ Μότουμ σημείωσε 19 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Σόνι Γουίμς είχε 17 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Κρούνοσλαβ Σίμον σημείωσε 10 πόντους με 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 34-55, 67-81, 83-107

 

Όμορφο παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες που δεν είχαν κάτι να κερδίσουν έγινε στη Γερμανία, όπου η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε της Μπάμπεργκ με 83-78 και ανέβηκε στο 10-19.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία περίοδο, όπου η ιταλική ομάδα είχε περισσότερη ενέργεια και κατάφερε να φτάσει στο ροζ φύλλο αγώνα με κορυφαίο τον Βλαντιμίρ Μίτσοφ, ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ της με 14 πόντους. Ο ΆΜαθ Μ΄ΜΠαγιέ σημείωσε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Αντρέα Τσιντσιαρίνι είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Αρτούρας Γκουντάιτις είχε επίσης 12 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Από την Μπάμπργκ που έμεινε στο 11-18, κορυφαίος ήταν ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Λέον Ραντόσεβιτς είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Ογκουστίν Ρούμπιτ σημείωσε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-28, 43-43, 64-60, 78-83

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.