Ο Ντόντσιτς στέλνει τη Ρεάλ στο πλεονέκτημα, «σόου» της Ζαλγκίρις με την ΤΣΣΚΑ

Written by  Μαρ 30, 2018

Ο Λούκα Ντόντσιτς απέδειξε για μια ακόμα φορά γιατί το μέλλον του ανήκει, καθώς με εντυπωσιακή ενέργεια και κρύο αίμα, εκτέλεσε τον Ερυθρό Αστέρα στην εκπνοή της αναμέτρησης, χαρίζοντας την εκτός έδρας νίκη στην Ρεάλ Μαδρίτης με 82-79 και βρίσκεται ένα βήμα από την τέταρτη θέση που θα την φέρει απέναντι στον Παναθηναϊκό με πλεονέκτημα έδρας.

Ο νεαρός Σλοβένος εξακολουθεί να καταπλήσσει τα πλήθη όπου και να αγωνίζεται και με δικές του ενέργειες οδήγησε την ομάδα του στο προβάδισμα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά και στην σημαντική νίκη, στερώντας από τον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να κρατήσει εκείνος την τύχη του στα χέρια του.

Ο Ερυθρός Αστέρας, παρ’ όλα αυτά, ήταν ανταγωνιστικός ως το τέλος και έπαιξε για την ιστορία του, φτάνοντας να διεκδικεί τη νίκη, παίρνοντας προβάδισμα 6 πόντων στην τελευταία περίοδο (70-64) και ισοφαρίζοντας την Ρεάλ με καλάθι του Όμιτς 5,6’’ πριν τη λήξη.

Ο εκπληκτικός Ντόντσιτς, ωστόσο, «χόρεψε» τον Ντόμπριτς και με μεγάλο τρίποντο χάρισε τη νίκη στην ισπανική ομάδα.

Ο Σλοβένος σούπερ σταρ έφτασε κοντά στο double-double με 24 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, αλλά και 7 λάθη, ο Φελίπε Ρέγες είχε 14 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Τρέι Τόμπκινς σημείωσε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Για τον Ερυθρό Αστέρα, ο Άλεν Όμιτς ήταν εξαιρετικός, κάνοντας double-double με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Τζέημς Φελτνείν τον μιμήθηκε σημειώνοντας 18 πόντους με 9 ασίστ και ο Όγκνιεν Ντόμπριτς είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ, αλλά θα έχει να θυμάται την τελευταία φάση για πολύ καιρό.

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 39-43, 57-64, 79-82

 

Εντυπωσιακή ήταν η Ζαλγκίρις Κάουνας που επικράτησε πολύ εύκολα της αδιάφορης ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 85-73 και συνεχίζει να διεκδικεί την καλύτερη δυνατή θέση στα play off, επισκεπτόμενη την ερχόμενη εβδομάδα το ΣΕΦ για να αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν εκπληκτική σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και με την πολύ καλή της άμυνα, αλλά και το εξαιρετικό μακρινό της σουτ έφτασε σε διαφορά ακόμα και 18 πόντων λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης (80-62), φτάνοντας τελικά σε μια άνετη επικράτηση.

Ο Κέβιν Πάνγκος ήταν εξαιρετικός, κάνοντας double-double με 15 πόντους και 11 ασίστ, ο Μπράντον Ντέιβις ήταν ο πρώτης σκόρερ της Ζαλγκίρις με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Παούλιους Γιανκούνας σημείωσε 13 πόντους και ο Αντάνας Καβαλιάουσκας είχε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Για την ΤΣΣΚΑ, ο Νάντο Ντε Κολό σημείωσε 18 πόντους και ο Κάιλ Χάινς είχε 12.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 48-42, 64-60, 85-73

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.