Χαμένη ευκαιρία, αλλά έδειξε ότι μπορεί

Written by  Απρ 25, 2018

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πάλεψε σκληρά στην Μαδρίτη και έφτασε μια ανάσα από την εκτός έδρας νίκη που θα τον έφερνε μια «ανάσα» από την πρόκριση στο Final Four, ωστόσο, τα λάθη και ο εκνευρισμός των τελευταίων λεπτών του στέρησαν αυτή την ευκαιρία και με την ήττα με 81-74 από την Ρεάλ εναποθέτει πλέον τις ελπίδες του σε νίκη την Παρασκευή, προκειμένου να φέρει τη σειρά ξανά στο ΟΑΚΑ για τον… υπέρ πάντων αγώνα.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας οδηγήθηκαν από έναν εκπληκτικό για μια ακόμα φορά Νικ Καλάθη, περιόρισαν τη διαφορά στον έλεγχο των ριμπάουντ και πίεσαν πολύ καλύτερα τα ατού της Ρεάλ, ωστόσο, στο τέλος δεν πίστεψαν αρκετά στην ανατροπή και σε συνδυασμό από τον εκνευρισμό που δημιουργήθηκε, ενδεχομένως και από το σκληρό παιχνίδι των Ισπανών, δεν έφτασε στο πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Από την πλευρά της, η Ρεάλ στην επιστροφή του Σέρχιο Γιουλ που, αν και σαφώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, έκανε σημαντική ζημιά με τα τρίποντά του στο τελευταίο δεκάλεπτο, βρήκε λύσεις στον περιορισμό του Ντόντσιτς και κατάφερε, εκτός του Καλάθη, να μπλοκάρει και πάλι τα ατού των «πρασίνων» στα κρίσιμα σημεία, παίρνοντας τη νίκη και πλέον θέλει σε δυο μέρες να υπερασπιστεί και πάλι την έδρα της για να δώσει το «παρών» σε ένα ακόμα ραντεβού των «Μεγάλων».

Η Ρεαλ προηγήθηκε με 5-0 στο ξεκίνημα και μπήκε στη θέση του οδηγού, όμως, ο Παναθηναϊκός γρήγορα γύρισε την κατάσταση, προηγήθηκε 13-17 και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες ισόπαλες με 17-17.

Με τον Κάρολ σε μεγάλα κέφια, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 26-20 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, αλλά η ελληνική ομάδα και πάλι αντέδρασε, ισοφάρισε αμέσως και πέρασε μπροστά με 28-29, για να κλείσει το ημίχρονο με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ πριν η Ρεάλ πάρει και πάλι μια μικρή διαφορά με 40-34.

Με νέο σερί 6-0 η ισπανική ομάδα άρχισε να βάζει πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 12 (46-34) με τον Κρις Σίνγκλετον να πετυχαίνει τους πρώτους πόντους της ομάδας του έπειτα από περισσότερα από 4’.

Ο Νικ Καλάθης πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με δικά του τρίποντα βοήθησε να μειωθεί η διαφορά και να κλείσει το δεκάλεπτο με 57-53 και πολλές ελπίδες ακόμα για το “break”.

Το παιχνίδι είχε πλέον… ανάψει και όλα έδειχναν πως θα οδηγούταν σε ένα δραματικό φινάλε.

Οι «πράσινοι» μείωσαν στον πόντο (62-61) και έδειξαν ικανοί να πάρουν τη μεγάλη νίκη, όμως, ο Σέρχιο Γιουλ που μέχρι εκείνο το σημείο είχε 0/5 τρίποντα, σημείωσε 2/2 και έστειλε τη διαφορά στους 7 (70-63), δείχνοντας προσωρινά πως έκοβε τα «φτερά» της ελληνικής ομάδας.

Με σερί 7-0 ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε ξανά σε 70-70 και κατέστησε δραματικά τα τελευταία δυο λεπτά.

Ο Φελίπε Ρέγες με 1/2 βολές έκανε το 71-70, ο Μάικ Τζέημς και ο Κρις Σίνγκλετον έχασαν την ευκαιρία, και ο Τζέισι Κάρολ με προσωπική ενέργεια έδωσε προβάδισμα 3 πόντων στους γηπεδούχους (73-70).

Με 2/2 βολές από το 5ο φάουλ του Ρούντι Φερνάντεθ ο Μάικ Τζέημς μείωσε σε 73-72 στο 01:03 και στη συνέχεια ο Κρις Σίνγκλετον με τον Γκουστάβο Αγιόν είχαν μια αψιμαχία που οδήγησε αμφότερους στο να χρεωθούν με αντιαθλητικό φάουλ.

Η σύγχυση ευνόησε τους γηπεδούχους με τον Κάρολ να πετυχαίνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς με τρίποντο και φάουλ που κέρδισε από τον Νικ Καλάθη, έκανε το σκορ 77-72 στα 50’’ και έδωσε αέρα νίκης στην Ρεάλ.

Στο χρόνο που απέμεινε, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο και η Ρεάλ πήρε την πολύ δύσκολη νίκη με 81-74 που της δίνει προβάδισμα στη σειρά με 2-1 και την ευκαιρία την Παρασκευή να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση.

Ο Τζέισι Κάρολ «εκτέλεσε» τον Παναθηναϊκό με 17 πόντους και άψογα στατιστικά (3/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 2/2 βολές) και ήταν μακράν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με τον Λούκα Ντόντσιτς να έχει περιοριστεί επιθετικά και να μένει στους 7 πόντους, αλλά μάζεψε 10 ριμπάουντ με 3 ασίστ και βοήθησε επίσης σημαντικά την ομάδα του.

Στην επανεμφάνισή του, ο Σέρχιο Γιουλ έδειξε ότι ακόμα και μετά από μακρά απουσία είναι μεγάλος παίκτης, σημειώνοντας συνολικά 8 πόντους με 4 ασίστ.

Η μεγάλη εμφάνιση του Νικ Καλάθη με 26 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ δεν συνοδεύθηκε από νίκη, με τον Τζέημς Γκιστ να τελειώνει με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ και τον Μάικ Τζέημς να έχει 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-34, 57-53, 81-74

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.