«Άγγιξε» την ανατροπή η Χίμκι, στο Final Four η ΤΣΣΚΑ

Written by  Απρ 27, 2018

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με πολλές ανατροπές και συγκινήσεις, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε τη μεγάλη νίκη με 89-88 επί της Χίμκι και με συνολικό σκορ 3-1, πήρε το τρίτο εισιτήριο για το Final Four, όπου θα δώσει το «παρών» για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Το παιχνίδι είχε δυο εικόνες με την ΤΣΣΚΑ να κυριαρχεί για περίπου 25’, να φτάνει ακόμα και σε διαφορά 17 πόντων, αλλά η Χίμκι όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά μείωσε, πέρασε μπροστά καθοδηγούμενη από έναν ασύλληπτο Σβεντ και έχει λόγο να παραπονιέται για την τελευταία φάση που της στέρησε την δυνατότητα να ισοφαρίσει τη σειρά και να την στείλει σε πέμπτο παιχνίδι.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η ΤΣΣΚΑ πάτησε… γκάζι και με σερί 8-0 προηγήθηκε με 10-17, ενώ με τους Κόρι Χίγκινς και Σεμέν Αντόνοφ να ξεκινούν πολύ δυνατά από τα 6,75 μ. έπιασε πολύ υψηλά επίπεδα στην επίθεση, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 25-32.

Με νέο τρίποντο από τον Αντόνοφ, η διαφορά πήγε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (25-35), έφτασε ακόμα και τους 15 (39-54) και το επιβλητικό για τους φιλοξενούμενους πρώτο ημίχρονο έληξε με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται με 44-57, έχοντας το εντυπωσιακό 7/12 τρίποντα.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έλεγχε απόλυτα το ματς και έφτασε ακόμα και τους 17 πόντους (52-69) και έδειξε ότι βάζει τις βάσεις για την πρόκριση, όμως, ένα τρομερό ξέσπασμα από τον Αλεξέι Σβεντ έφερε σερί 11-0 για την Χίμκι που μείωσε σε 63-69 και ξαναέδωσε ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Η Χίμκι πλησίασε ακόμα και στους τρεις πόντους (68-71) με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αλλά η ΤΣΣΚΑ απάντησε με δικό της σερί 11-0 για να εκτοξεύσει ξανά τη διαφορά (68-82) και φάνηκε να κόβει τα «φτερά» των γηπεδούχων.

Το σκληροτράχηλο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως, δεν εγκατέλειψε, έβγαλε πάθος και σκληράδα στην άμυνα, μείωσε και με τρίποντη «βόμβα» του Σβεντ πέρασε μπροστά με 87-85 μπαίνοντας στο τελευταίο, δραματικό λεπτό.

Η Χίμκι έβγαλε και την άμυνα, αλλά ο Μάρκοβιτς έκανε air ball σε νέο τρίποντο και ο Ροντρίγκεθ με 2/2 βολές στα 21.3’’ ισοφάρισε σε 87-87, με την τελευταία επίθεση να είναι στα χέρια των γηπεδούχων.

Η ΤΣΣΚΑ επέλεξε να κάνει φάουλ γρήγορα, στέλνοντας τον Γκιλ στη γραμμή των βολών με τον Αμερικανό να ευστοχεί μόνο στη μία και στην συνέχεια, ο Κόρι Χίγκινς με εντυπωσιακή ενέργεια έκανε το 88-89 για τους φιλοξενούμενους στα 5.7’’.

Ο Τσαρλς Τζένκινς πρόλαβε να σημειώσει καλάθι στον αιφνιδιασμό, αλλά οι διαιτητές το ακύρωσαν, καθώς όπως ισχυρίστηκαν είχαν σφυρίξει για να γίνει αλλαγή, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να είναι έξαλλος και την ΤΣΣΚΑ να πανηγυρίζει τη νίκη και την πρόκριση στο Final Four.

Εκτός από το νικητήριο καλάθι, ο Κόρι Χίγκινς ήταν ο κορυφαίος της ΤΣΣΚΑ με 20 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Αντρέι Βοροντσέβιτς είχε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ τελείωσε με 14 πόντους και 3 ασίστ, ο Σεμέν Αντόνοφ σημείωσε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Γουίλ Κλίμπουρν έφτασε τους 12 πόντους με 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Ο Αλεξέι Σβεντ ήταν συγκινητικός για την Χίμκι, καταφέρνοντας σχεδόν μόνος να γυρίσει το παιχνίδι και παραλίγο να τα καταφέρει, σταματώντας τελικά στους 36 πόντους (8/12 τρίποντα!), 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να κάνουν το μεγάλο… κόλπο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Τα δεκάλεπτα: 25-32, 44-57, 65-71, 88-89

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.