Αδίκησε τον εαυτό του κι έχασε ένα ακόμα... ραντεβού

Written by  Απρ 28, 2018

Ο Παναθηναϊκός Superfoods προσπάθησε να κάνει μια τεράστια ανατροπή από το -22, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας την ήττα με 89-82 που με συνολικό 1-3, τον φέρνει εκτός από ένα ακόμα Final Four και την Ρεάλ Μαδρίτης να δίνει ραντεβού με τις Φενερμπαχτσέ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζαλγκίρις Κάουνας στο Βελιγράδι.

Οι «πράσινοι» άντεξαν αρχικά μόνο για ένα δεκάλεπτο στον ρυθμό των γηπεδούχων που βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα από τα 6,75 μ., έλεγξαν και πάλι τα ριμπάουντ και επέβαλαν από νωρίς τον δικό τους… νόμο, φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στους 22 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει μπει ουσιαστικά ποτέ στην διεκδίκηση της νίκης.

Παρ’ όλα αυτά, στην τέταρτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός έφερε τα πάνω κάτω, μείωσε σταδιακά τη διαφορά, έφερε τον πανικό σε κάποια σημεία στην Ρεάλ και έφτασε μέχρι και το -3 (85-82), όμως, δεν κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή και μένει για μια ακόμα χρονιά εκτός της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Με έμφαση στην άμυνα και οι δυο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι με σκοπό να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν και αυτό το κατάφεραν κρατώντας η μία τα ατού της άλλης σε χαμηλά επίπεδα, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια μικρή διαφορά (5-9), όμως, η Ρεάλ να κλείνει καλά τους διαδρόμους και να καταφέρνει να προηγηθεί στο τέλος της περιόδου με 19-14.

Κυριαρχώντας στα ριμπάουντ και παίζοντας με ταχύτητα σε σκέψη και κίνηση, η Ρεάλ ανέβασε τη διαφορά στους 9 (25-16), ο Παναθηναϊκός έβγαλε πρόσκαιρη αντίδραση με τον Λοτζέσκι για να μειώσει σε 27-24, αλλά οι γηπεδούχοι με ομοβροντίες από τα 6,75 μ. και τρομερή ενέργεια, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +18 (48-30) και το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο για τους «πράσινους» έληξε με το σκορ στο 51-35.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο φρενήρη ρυθμό και ανέβασαν τη διαφορά στο +22 (59-37), με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει να μειώσει με τους… ηρωισμούς των Παππά και Τζέημς σε 69-56, όμως, ο Σέρχιο Γιουλ με ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο, έστειλε τη διαφορά στο τέλος της περιόδου ξανά στους 18 (78-60) και τα πανηγύρια στις εξέδρες είχαν ήδη ξεκινήσει.

Οι Ισπανοί, ωστόσο, λογάριαζαν χωρίς τους «πράσινους» που με εκπληκτική άμυνα και μπόλικη ενέργεια, έπαιξαν τα… ρέστα τους, μείωσαν σταδιακά και άρχισαν να φέρνουν άγχος στους γηπεδούχους.

Με τρίποντο του Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 3 (85-82) και έδειχνε ικανός να κάνει την ανατροπή, όμως, ο τρομερός Λούκα Ντόντσιτς με εκπληκτικό τρίποντο με ταμπλό στην εκπνοή της επίθεσης, έβαλε την Ρεάλ μπροστά με 6 πόντους στα 01:09 και ουσιαστικά δεν έμειναν δυνάμεις στην ελληνική ομάδα να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Το τελικό 89-82 αφήνει τον Παναθηναϊκό με την πίκρα ενός ακόμα αποκλεισμού και την Ρεάλ να ετοιμάζεται να διεκδικήσεις έναν ακόμα τίτλο.

Ο Κρις Σίγνκλετον με 21 πόντους με 5/6 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, ο Νικ Καλάθης ολοκλήρωσε με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Μάικ Τζέημς πρόσθεσε επίσης 18 πόντους με 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ για την Ρεάλ ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 17 ποντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Γκουσταύο Αγιόν 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Σέρχιο Γιουλ σαν να μην έλειψε ποτέ είχε 11 πόντους με 7 ασίστ και ο Φελίπε Ρέγες πρόσθεσε 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 51-35, 78-60, 89-82

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.