Επιστροφή στην… κανονικότητα

Written by  Οκτ 25, 2018

Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλύτερο παιχνίδι από αυτό της περασμένης Παρασκευής και με ορθολογικό μπάσκετ με πολλά από τα νέα στοιχεία που φέρνει ο Ντέηβιντ Μπλατ, επικράτησε δύσκολα της ελλιπούς Μακάμπι με 88-80 και έβγαλε αντίδραση μετά τη βαριά ήττα από την Αρμάνι, ανεβαίνοντας στο 3-1 πριν από τη δύσκολη σειρά με ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκό και Φενερμπαχτσέ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ενέργεια, καθαρό μυαλό, έτρεξαν σε όλο το γήπεδο, ενώ βρήκαν ξανά τον καλό τους εαυτό από τα 6,75 μ. (9/21), στοιχείο που τους οδήγησε στην επιστροφή στις νίκες και την ηρεμία ενόψει ενός πολύ δύσκολου προγράμματος.

Η Μακάμπι έδειξε πολύ καλά διαβασμένη στα πρώτα λεπτά, έχοντας κόψει την δημιουργία στον Ολυμπιακό, αλλά και έχοντας βγάλει εντελώς εκτός παιχνιδιού τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, με αποτέλεσμα να πάρει προβάδισμα με 7-11 και να φτάσει το +7 (11-18), κλείνοντας το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 18-21.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρο και προηγήθηκαν ξανά με 6 πόντους (18-24), αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 11-0 για να πάρουν προβάδισμα με 29-24 και έβγαλε αρκετή ενέργεια και στις δυο πλευρές του παρκέ, δημιουργώντας μια διαφορά (41-32) που τον οδήγησε στο ημίχρονο να προηγείται με 45-37.

Ο Ολυμπιακός έφτασε αμέσως σε διψήφια διαφορά (47-37) και με αρκετή ενέργεια μετά την ανάπαυλα, την ανέβασε στο +15 (54-39), παίρνοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως, η Μακάμπι αντέδρασε, μείωσε σε 61-55 και το δεκάλεπτο έκλεισε με την ελληνική ομάδα να έχει επαναφέρει τη διψήφια διαφορά στο 68-57.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν διάθεση για… αστεία και μπήκαν με καθαρό μυαλό και προσήλωση στην τελευταία περίοδο, σφίγγοντας την άμυνά τους και με γρήγορη κίνηση στον αιφνιδιασμό ανέβασαν ξανά τη διαφορά στο 15 (75-60), όμως, για μια ακόμα φορά η Μακάμπι προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι, μειώνοντας σταδιακά.

Το τρίποντο του Άξελ Τουπάν έκανε το 86-77 και έκοψε κάθε ελπίδα των φιλοξενούμενων για τη νίκη, με το τελικό 88-80 να φέρνει και πάλι χαμόγελα στον Πειραιά.

Ο Γάλλος φόργουορντ βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, σημειώνοντας συνολικά 15 πόντους με 4/5 τρίποντα και ήταν από τους καθοριστικούς παράγοντες της νίκης. Μεγάλη εμφάνιση και από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους και 5 ασίστ, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε 13 πόντους. Μπόλικη ενέργεια έφερε από τον πάγκο και ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος είχε 7 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ζακ Λεντέι είχε έπειτα από καιρό καλή παρουσία με 12 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Από την Μακάμπι, ο Ντεάντρε Κέιν ήταν ο κορυφαίος με 22 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Τζόνι Ο’ Μπράιαντ σημείωσε 12 πόντους, όσους είχαν επίσης ο Μάικλ Ρολ και ο Τζο ΝτιΜπαρτολομέο που είχε και 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 45-37, 68-57, 88-80

 

 

Φωτό: euroleague.net

 

 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.