Μια νίκη απ’ την τετράδα!

Written by  Δεκ 13, 2018

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και σε ένα «καυτό» ΣΕΦ επικράτησε της πολύ δυνατής φέτος Αναντολού Εφές με 88-81, ανέβηκε στο 7-5 και πλησίασε την τουρκική ομάδα στη μία νίκη διαφορά, που τον χωρίζει από την πρώτη τετράδα τα βαθμολογίας.

Η ελληνική ομάδα έβγαλε στο παρκέ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης πολλές από τις αρετές της και τη νέα φιλοσοφία της και, αν και δεν έλειψαν τα κενά διαστήματα, όταν τα πράγματα ζόρισαν, βρήκε μεγάλα σουτ από τον Άξελ Τουπάν (κυρίως) και ενέργεια από την άμυνα, φτάνοντας σε μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια ομάδα που φέτος είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και έχει βλέψεις για πολύ ψηλά.

Απόλυτα συγκεντρωμένος στο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός «έπνιξε» με την εξαιρετική του άμυνα την πλούσια σε επιθετικό ταλέντο τουρκική ομάδα, ενώ με έλεγχο των ριμπάουντ και του ρυθμού, τρέξιμο στον αιφνιδιασμό και… χτύπημα από το «ζωγραφιστό» έφτασε γρήγορα στο 12-2, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί στις δυο ρακέτες.

Οι «ερυθρόλευκοι»… πετούσαν στο παρκέ, ανεβάζοντας τη διαφορά – και την ψυχολογία του κόσμου – στο +15 (23-8) και ολοκλήρωσαν το εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 25-12.

Η Εφές μπήκε πιο… ζωηρή στο δεύτερο δεκάλεπτο και με γρήγορο 12-2 μείωσε σε 27-24, ενώ έχοντας βρει σκορ από την περιφέρεια με τους Λάρκιν και Μερμάν να σημειώνουν κρίσιμα τρίποντα, πλησίασε στο καλάθι (32-30) και, εκμεταλλευόμενη της τραγικές επιπολαιότητες των «ερυθρόλευκων» στο τέλος του ημιχρόνου, έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το ημίχρονο που βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 48-46.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει για τα καλά στο ματς, καταφέρνοντας να προηγηθούν με 53-58 στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να εμφανίζει και πάλι τα ίδια συμπτώματα της τρίτης περιόδου και να έχει εγκλωβιστεί στον ρυθμό που έδιναν τα… τουρκικά πυροβόλα.

Με τα μεγάλα σουτ των Λεντέι και Παπανικολάου ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 65-65, όμως, η Εφές που σούταρε εξαιρετικά από την περιφέρεια, έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα 65-68 και την ψυχολογία με το μέρος της.

Η Εφές ξέφυγε με 66-73 στο 32’ και έδειξε να παίρνει τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 8-0, ξαναπήρε προβάδισμα με 74-73 και έβαλε… φωτιά στο ΣΕΦ.

Ο Άξελ Τουπάν με μεγάλα σουτ επανέφερε την ψυχολογία στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο που, πήρε ενέργεια και από την κερκίδα και βοήθησε τον Ολυμπιακό να προηγηθεί με 83-79 μπαίνοντας στα τελευταία 2’ του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι κρίθηκε από τη γραμμή των βολών, με τους «ερθρόλευκους» να είναι πιο ψύχραιμοι και να παίρνουν τελικά τη νίκη για την ελληνική ομάδα, που πανηγυρίστηκε δεόντως από τους φιλάθλους στις κερκίδες.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν αναμφισβήτητα ο Άξελ Τουπάν, ο οποίος στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και, όταν η τουρκική ομάδα είχε αρχίσει να ξεφεύγει, βρήκε μεγάλα σουτ και έδωσε ρυθμό στους συμπαίκτες του, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 19 πόντους (4/6 τρίποντα).

Πολύ μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Γιώργος Πρίντεζης που έκανε double-double με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης με τον Γιάνις Τίμα είχαν από 10 πόντους με 5 και 4 ασίστ αντίστοιχα.

Τη ζημιά στον Ολυμπιακό πήγε να κάνει ο Βασίλιε Μίσιτς που τελείωσε με 24 πόντους (4/7 τρίποντα) και 6 ασίστ, ενώ σπουδαίοι ήταν ο Σέιν Λάρκιν με 20 πόντους και ο Αντριέν Μερμάν με 9 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 25-12, 48-46, 65-68, 88-81

 

 

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.