Δεν σκοράρει, δεν κερδίζει και πλέον κινδυνεύει

Written by  Φεβ 07, 2019

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ακόμα πολύ κακό παιχνίδι, αυτή τη φορά απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ του πρώην τεχνικού του, Γιάννη Σφαιρόπουλου και γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα του με 65-64 και, όχι μόνο βλέπει τις πιθανότητές του για την τετράδα να εκμηδενίζονται, αλλά πλέον πρέπει να κοιτάει και προς τα… κάτω, αφού βλέπει ακόμα και την 6η θέση, στην οποία βρίσκεται πια να κινδυνεύει.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν και πάλι τρομακτική επιθετική ένδεια, αφού για ένα ακόμα παιχνίδι δεν ξεπέρασαν τους 65 πόντους, είχαν τραγικά ποσοστά στα τρίποντα, σημειώνοντας 5/26, ενώ είχαν ξεκινήσει με 1/19, είχαν πολύ «φτωχή» δημιουργία με μόλις 7 ασίστ και, μόνο στα τελευταία δύο λεπτά, το ένστικτο του refuse to lose του Βασίλη Σπανούλη τους κράτησε ζωντανούς, μέχρι την τελευταία φάση, όπου ο Γουίλμπεκιν χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και της έδωσε ακόμα περισσότερες ελπίδες για τα play off.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 12-10 και, βλέπει την απόστασή του να μεγαλώνει από τις Εφές και Μπαρτσελόνα, ενώ πλέον αρχίζει να αγχώνεται ακόμα και για την συμμετοχή του στα play off, αφού το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι εξαιρετικά δύσκολο και με την εικόνα που παρουσιάζει, δύσκολα μπορεί να περιμένει πολλά.

Η αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής, που θα πραγματοποιηθεί μετά τη διακοπή, αν και αρχικά υπολογιζόταν ότι θα έκρινε την 4η θέση μεταξύ του Ολυμπιακού και της Εφές, πλέον αποκτά χαρακτήρα ζωής ή θανάτου για τους Πειραιώτες, αφού σε περίπτωση μιας ακόμα ήττας, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ.  

Με τους Λεντέι και Μιλουτίνοφ να… χτυπούν από το ξεκίνημα μέσα από τη ρακέτα, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε νωρίς με 2-8, όμως, ήταν σταθερά άστοχος από την περιφέρεια (0/5 τρίποντα), ενώ έχασε τη μάχη των ριμπάουντ με την Μακάμπι να μαζεύει 4 επιθετικά και να ισοφαρίζει σε 14-14 πριν ο Βασίλης Σπανούλης δώσει προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με 14-16.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν κακοποίηση του αθλήματος, με τις δυο ομάδες να διαγωνίζονται στην αστοχία και να… σπάνε τα καλάθια, να σκοράρουν με το σταγονόμετρο και τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα χάρη στο μοναδικό τρίποντο που πέτυχε ο Στρέλνιεκς έπειτα από 10 άστοχες προσπάθειες των συμπαικτών του (26-29).

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ούτε στο δεύτερο μέρος, με τις δυο ομάδες να είναι πολύ άστοχες, να πηγαίνουν πόντο πόντο και τον Ολυμπιακό να δείχνει σημάδια διάλυσης, με τους παίκτες να πουλάνε τη μπάλα και να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, με συνέπεια η Μακάμπι να πάρει τη μεγαλύτερη διαφορά της στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με 45-42.

Με τους χιλιάδες φίλους των γηπεδούχων να κάνουν το γήπεδο να «κοχλάζει», η Μακάμπι προηγήθηκε με 54-49 και με τον Ολυμπιακό να μη δείχνει ότι μπορεί να ακολουθήσει, κράτησε το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία  λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Βασίλης Σπανούλης με προσωπικές ενέργειες κράτησε τον Ολυμπιακό κοντά, ενώ με ένα μεγάλο τρίποντο, είωσε σε 63-61 και, στη συνέχεια ο Πρίντεζης κέρδισε επιθετικό φάουλ από τον Ο’ ΜΠράιαντ με 01:05 να απομένουν.

Η μπάλα έκαιγε και έφτασε ξανά στα χέρια του αρχηγού των «ερυθρολεύκων» που με ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 63-64 στα 14΄΄ πριν τη λήξη, όμως, ο Σκότι Γουίλμπεκιν με ατομική ενέργεια έκανε το 65-64 στα 4,4’’ και αυτό έμελλε να είναι το τελικό σκορ, αφού η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να κάνει κάτι στο χρόνο που απέμενε.

Ο Αμερικανός είχε συνολικά 17 πόντους και, μαζί με τον Ταρίκ Μπλακ που ήταν εξαιρετικός, σημειώνοντας 19 πόντους με 7 ριμπάουντ έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στον Ολυμπιακό.

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος αρχικά κρατούσε μόνος τον Ολυμπιακό, σημειώνοντας συνολικά 16 πόντους, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε ο Βασίλης Σπανούλης που τελείωσε επίσης με 16 πόντους, αλλά κανένας άλλος «ερυθρόλευκος» δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, κάτι που στοίχησε σημαντικά στην ελληνική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 26-29, 45-42, 65-64

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.