Έγραψε Ιστορία ο Καλάθης, 6η θέση και ραντεβού με Ρεάλ!

Written by  Απρ 04, 2019

Με τον Νικ Καλάθη να γράφει ιστορία, καθώς έγινε μόλις ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία της Euroleague που έκανε triple-double, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε το καθήκον του απέναντι στην Μπουντούτσνοστ, της οποίας επικράτησε εύκολα με 87-67 και όχι μόνο εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα play off, αλλά τερμάτισε στην 6η θέση και πλέον βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη πρόκληση να αποκλείσει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης με μειονέκτημα έδρας για να βρεθεί στο Final Four έπειτα από επτά χρόνια.

Ο διεθνής γκαρντ έκανε εκπληκτικά πράγματα για ένα ακόμα παιχνίδι και δίκαια διεκδικεί τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της regular season, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου έγραψε ιστορία, ισοφαρίζοντας ένα επίτευγμα που διατηρούσε μόνο ο Νίκολα Βούισιτς από την θητεία του στη Μακάμπι το μακρινό 2006.

Μέσα σε αυτό το πανδαιμόνιο, ο Παναθηναϊκός πήρε την σημαντική νίκη και έκλεισε… ραντεβού με την «Βασίλισσα» στην επανάληψη των περσινών προημιτελικών, ευελπιστώντας, βεβαίως, σε καλύτερη τύχη αυτή τη φορά.

Το κλίμα ήταν γιορτινό από το ξεκίνημα, καθώς η ΚΑΕ βράβευσε τον Κώστα Τσαρτσαρή για την προσφορά του στο «τριφύλλι», με τους οπαδούς να τον αποθεώνουν.

Οι «πράσινοι» δυσκολεύθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια έδειξαν τη διαφορά ποιότητας, αλλά και το πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη και ολοκλήρωσαν θριαμβευτικά έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο, που τους φέρνει με τελικό απολογισμό 16-14 και μπροστά σε μια δύσκολη αποστολή, που, όμως, με τις εμφανίσεις του τελευταίου διμήνου δεν μπορεί να είναι ανυπέρβλητη.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πρόβλημα στο ξεκίνημα στην αντιμετώπιση του Μπιτάτζε, με συνέπεια η Μπουντούτσνοστ να μένει κοντά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο και, εκμεταλλευόμενη το αρχικό άγχος των «πράσινων» να διατηρεί μικρό προβάδισμα (10-13), αλλά η ελληνική ομάδα αρχικά με σερί 7-0 για το 17-13 και στη συνέχεια με εξαιρετική άμυνα, πήρε διαφορά (23-15), ωστόσο, ένα σερί 6-0 των φιλοξενούμενων έφερε τη μείωση του σκορ στο τέλος της περιόδου στο 23-21.

Οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να πάρουν μια διαφορά ασφαλείας (29-26) με την Μπουντούτσνοστ να μένει κοντά στο σκορ και να απειλούν την… ηρεμία των οπαδών του «τριφυλλιού» (34-34 στο 17’). Η θετική παρουσία του Τζέημς Γκιστ, όμως, και η καλή άμυνα των παικτών του Παναθηναϊκού, έφεραν ένα σερί 13-0 για το 4734 και επανέφερε την ηρεμία, με το ημίχρονο βρήκε την ελληνική ομάδα στη θέση του οδηγού με 49-36.

Η ελληνική ομάδα έπαιζε πλέον πιο απελευθερωμένα και με εξαιρετική άμυνα, κράτησε τους φιλοξενούμενους πολύ χαμηλά, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +17 (58-41) και με την εικόνα που εμφάνιζαν οι δυο αντίπαλοι στο παρκέ, πλέον έδειχνε πως δεν έχει κάτι περισσότερο για να ανησυχεί πέρα από την τελική έκβαση της διαφοράς.

Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τον Παναθηναϊκό μπροστά με 66-56, με την Μπουντούτσνοστ να έχει μειώσει προσωρινά, αλλά οι «πράσινοι» δεν είχαν καμία διάθεση για… παιχνίδια και με τον Τζέημς Γκιστ και τον Νικ Καλάθη να κάνουν… πάρτι, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +20 (85-65), δίνοντας θριαμβευτικό τόνο στην νίκη τους που ήρθε με το τελικό 87-67.

Ο Νικ Καλάθης έκανε εκπληκτικά πράγματα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 11 πόντους, 12 ριμπάουντ και 18 ασίστ, καθοδηγώντας με εντυπωσιακό τρόπο τους συμπαίκτες του. Από κοντά και ο ανανεωμένος το τελευταίο διάστημα Τζέημς Γκιστ που τελείωσε με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Ντεσόν Τόμας είχε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε 11 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Από την Μπουντοιύτσνοστ, ο Γκόγκα Μπιτάτζε τελείωσε με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Νόρις Κόουλ είχε 14 πόντους, με 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα και ο Ερλ Κλαρκ με τον Νεμάνια Γκόρντιτς σημείωσαν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 49-36, 66-56, 87-67

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.