Break και η Μπαρτσελόνα στην Πόλη!

Written by  Απρ 19, 2019

Συναρπαστικά εξελίσσονται τα play off της φετινής Turkish Airlines Euroleague, καθώς η Μπαρτσελόνα έγινε η τρίτη ομάδα που σπάει την έδρα του αντιπάλου της, αφού, παρά τις τάσεις «αυτοχειρίας» που έδειξε στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, πήρε τη νίκη με 74-72 επί της Αναντολού Εφές, ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και πλέον έχει δυο ευκαιρίες στην Βαρκελώνη για να πάρει εκείνη το εισιτήριο για το Final Four.

Η αναμέτρηση ήταν συγκλονιστική με τις δυο ομάδες να καταθέτουν το πλούσιο ταλέντο τους, να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ και να προσφέρουν θέαμα και σασπένς μέχρι το τέλος.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 7 πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά έχασε το προβάδισμά της σχεδόν αμέσως και κινδύνεψε να χάσει μια τεράστια ευκαιρία για το break, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα είχε και ψυχραιμία και τύχη για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και μαζί το πλεονέκτημα έδρας για λογαριασμό της.

Απόλυτα ισορροπημένο το ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τη Μπαρτσελόνα καλύτερα διαβασμένη και προσαρμοσμένη στην άμυνα της τουρκικής ομάδας, κάτι που της έδωσε τη δυνατότητα να πάρει ένα μικρό προβάδισμα (15-19) και να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου.

Με πολύ καλή κυκλοφορία και αμυντική προσήλωση, η Μπαρτσελόνα έφτασε ακόμα και το +9 (17-26), όμως, η Εφές αντέδρασε άμεσα και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 30-30, με το ημίχρονο να βρίσκει τους φιλοξενούμενους μπροστά με 34-38.

Η Μπαρτσελόνα εξακολουθούσε να έχει το προβάδισμα και με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (40-45), αλλά η Εφές απάντησε με σερί 9-0 για να περάσει εκ νέου μπροστά (49-45), να αναλάβει την πρωτοπορία και να προηγηθεί με 59-54 στο 28’.

Στο διάστημα που απέμεινε μέχρι τη λήξη της περιόδου, ωστόσο, η Μπαρτσελόνα έκανε ένα δικό της σερί 8-0 για να προηγηθεί στη λήξη της με 59-62 και να μπει από τη θέση του οδηγού στην τελευταία περίοδο.

Το τέταρτο δεκάλεπτο έκρυβε πολλές συγκινήσεις, με την Μπαρτσελόνα να διατηρεί σταθερά το προβάδισμα και να φτάνει ξανά το 64-71 στο 34’και να δείχνει ικανή να κάνει τη ζημιά. Η Εφές έκανε την τελική της αντεπίθεση και με σερί 8-0 όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά πέρασε και μπροστά με 72-71 και το τελευταίο λεπτό έσπασε καρδιές.

Ο Άντε Τόμιτς με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 72-72 και ο Άνταμ Χανγκά στα 28’’ έκανε το 72-74 που ήταν και το τελικό σκορ, αφού η Εφές δεν αξιοποίησε τις τελευταίες ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν για να πάρει τη νίκη.

Εκτός από το νικητήριο καλάθι, ο Άνταμ Χανγκά ήταν ο κορυφαίος της Μπαρτσελόνα με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Άντε Τόμιτς σημείωσε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Τομά Ερτέλ είχε 12 πόντους με 3 ασίστ

Από την Αναντολού Εφές, ο Σέιν Λάρκιν ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 18 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Βασίλιε Μίσιτς σημείωσε 15 πόντους με 4 ασίστ, ο Κρούνοσλαβ Σίμον είχε 14 πόντους με 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα και ο Αντριέν Μερμάν πρόσθεσε 11 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 34-38, 59-62, 72-74

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.