Παραδόθηκε νωρίς και ψάχνει το… θαύμα

Written by  Απρ 20, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του δεύτερου αγώνα των play off και ηττήθηκε πολύ εύκολα από την Ρεάλ Μαδρίτης με 78-63, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να είναι η μοναδική ομάδα που έκανε το 2-0 και πλέον θέλει μια νίκη στο ΟΑΚΑ για να προκριθεί στο Final Four, όπου φιλοδοξεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν σε κακό βράδυ, ήταν άστοχοι (15/41 δίποντα, 7/20 τρίποντα), δεν είχαν σωστές επιλογές, ενώ με τον Νικ Καλάθη και πάλι εκτός παιχνιδιού (1 πόντος με 0/11 σουτ), δεν υπήρχε ο κινητήριος μοχλός για να μπορέσει να αφυπνίσει την ομάδα στα δύσκολα, απέναντι σε μια Ρεάλ που έπαιξε ακριβώς όσο χρειαζόταν για να πάρει αυτό που ήθελε.

Η ελληνική ομάδα γνώρισε την έβδομη συνεχόμενη ήττα της από την Ρεάλ, την 11η σε 12 αγώνες στα play off τα τελευταία χρόνια και πλέον έρχεται στην Αθήνα για να υπερασπιστεί την έδρα της και να πετύχει το… αδύνατο, δηλαδή να επιστρέψει από το 0-2, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ μέχρι σήμερα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Μ. Τρίτης.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι, αφού ήταν εντελώς εγκλωβισμένος από το δυναμικό μαρκάρισμα των παικτών της Ρεάλ, έφτανε πολύ δύσκολα στο καλάθι και είδε τους γηπεδούχους να προηγούνται μόλις στο 5’ με 16-4, ενώ βρέθηκε πολύ γρήγορα και στο -15 (21-6) με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με 21-8.

Το τρίποντο του Τόμπκινς με την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου έστειλε τη διαφορά στο +16 για την Ρεάλ (24-8), αλλά ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια ισχνή αντίδραση, ισορρόπησε κάπως την κατάσταση και έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα με τη λήξη του ημιχρόνου (35-26), ελπίζοντας σε μια καλύτερη συνέχεια, κυρίως στον επιθετικό τομέα όπου τα έκανε όλα λάθος.

Ο Σον Κιλπάτρικ ξεκίνησε με περισσότερη όρεξη στο τρίτο δεκάλεπτο, μειώνοντας με τρίποντο σε 35-29 για τον Παναθηναϊκό, αλλά οι «πράσινοι» ήταν πολύ κακοί επιθετικά και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν περισσότερο, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να φτάσει σχεδόν άκοπα στο +19 (56-37) και το τέλος της περιόδου τον βρήκε στο -20 (61-41) με μια κάκιστη εικόνα να διορθώσει.

Με τα πάντα να έχουν κριθεί, η Ρεάλ έριξε τους ρυθμούς της και το μόνο που την απασχολούσε ήταν να αποφύγει κάποιον τραυματισμό και το τελικό 78-63 ήρθε σχετικά εύκολα, με τους Μαδριλένους να έχουν πλέον σαές προβάδισμα για την πρόκριση.

Ο Φακούντο Καμπάτσο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, φτάνοντας κοντά στο triple-double, αφού σημείωσε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 5 κλεψίματα και ήταν εκείνος που οδήγησε την Ρεάλ στην εύκολη επικράτηση.

Ο Τζέφρι Τέιλορ σημείωσε 11 πόντους, ο Άντονι Ράντολφ είχε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Γκουστάβο Αγιόν είχε επίσης 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Από τον Παναθηναϊκό, ο Ντεσόν Τόμας είχε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Σον Κιλπάτρικ σημείωσε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 35-26, 61-41, 78-63

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.