Μαζί και στο Top 16 οι «αιώνιοι»

Written by  Δεκ 21, 2013

Η πρώτη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε και αυτό που όλοι περίμεναν πραγματοποιήθηκε, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρέθηκαν μαζί στον πέμπτο όμιλο του Top 16 και μαζί θα συναντήσουν και πολλούς παλιούς γνώριμους.

 

Το ότι ο Ολυμπιακός που είχε διασφαλίσει την πρόκριση και την πρωτιά εδώ και καιρό θα ήταν στον όμιλο αυτό ήταν γνωστό από καιρό. Η συνάντησή του, ωστόσο, με τον «αιώνιο» αντίπαλο ήταν κάτι που άρχισε να φαίνεται τις τελευταίες εβδομάδες, όταν ο Παναθηναϊκός έχανε έδαφος στον όμιλό του και μετά βίας εξασφάλισε την πρόκρισή του μόλις δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Οι δύο «αιώνιοι» θα βρεθούν αντιμέτωποι και στην Ευρώπη έπειτα από τον ημιτελικό του Final Four το 2009 στο Βερολίνο, αλλά και μετά από το μακρινό 2002 όταν και τότε είχαν βρεθεί μαζί στο Top 16.

Στον ίδιο, όμως, όμιλο, οι «αιώνιοι» θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολλούς παλιούς γνώριμους με τις αναμετρήσεις να αναμένονται με έντονη συναισθηματική φόρτιση. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ τερμάτισε πρώτη στον όμιλο του «διαβόλου» της πρώτης φάσης και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα έρθει στην Ελλάδα αυτή τη φορά ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού με τον οποίο έχει ζήσει εκπληκτικές στιγμές, ενώ θα αναβιώσει και τις μεγάλες μάχες απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με δύο παίκτες με τους οποίους έζησαν μαγικές στιγμές, ειδικά το 2012 όταν κατέκτησαν για πρώτη φορά την Ευρωλίγκα έπειτα από 15 χρόνια. Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Τζόι Ντόρσεϊ επιστρέφουν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και, αν για τον μεν νεαρό διεθνή τα συναισθήματα θα είναι έντονα, οι αναμνήσεις που συντροφεύουν την φυγή του Αμερικανού σέντερ και οι δηλώσεις που ακολούθησαν, αναμένεται να κάνουν «θερμή» την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ.

Ελληνικό ενδιαφέρον έχει, ωστόσο, και η συμμετοχή της Αναντολού Εφές, όπου αγωνίζεται ο Κώστας Βασιλειάδης, την ώρα που οι φήμες για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της τουρκικής ομάδας από τον Βαγγέλη Αγγέλου αμέσως μετά τον ημιτελικό του Άρη με τον Πανιώνιο, οργιάζουν.΄

Τον όμμιλο συμπληρώνουν οι γνώριμες από τις αναμετρήσεις τους με τους «αιωνίους» στον πρώτο γύρο, Ουνικάχα Μάλαγα και Λαμποράλ Κούτσα, καθώς και η Αρμάνι Μιλάνο.

Στον έκτο όμιλο, δεσπόζουν οι παρουσίες της αήττητης και με διαστημικές εμφανίσεις στην πρώτη φάση, Ρεάλ Μαδρίτης, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που αναμένεται να εμφανιστεί πολύ πιο δυνατή στη συνέχεια, της Μακάμπι που τερμάτισε εύκολα πρώτη στον όμιλο του Παναθηναϊκού, ενώ τον όμιλο συμπληρώνουν οι Ζαλγκίρις, η Γαλατασαράι, η Μπάγερν Μονάχου και η Λοκομοτιβ Κουμπάν.

Αναλυτικά οι όμιλοι του Top 16;

Ε' ΟΜΙΛΟΣ
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Α1)
Μπαρτσελόνα (Α3)
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Β2)
Αναντολού Εφές (Β4)
Ολυμπιακός(Γ1)
Ουνικάχα (Γ3)
Λαμποράλ Κούτσα (Δ2)
Παναθηναϊκός(Δ4)

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Α2)
Παρτιζάν (Α4)
Ρεάλ Μαδρίτης (Β1)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Β3)
Γαλατάσαραϊ (Γ2)
Μπάγερν Μονάχου (Γ4)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Δ1)
Λοκομοτίβ Κουμπάν (Δ3)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.